OPOZORILO

Mura grozi, mejni prehod zaprt

Objavljeno 07. maj 2013 12.36 | Posodobljeno 07. maj 2013 12.36 | Piše: T. L.

Reka Mura je danes zjutraj presegla opozorilni pretok.

LJUBLJANA, MURSKA SOBOTA – Obilno deževje v zadnjih dneh je prineslo kar nekaj težav: zaradi narasle vode je danes od 10. ure začasno zaprt maloobmejni prehod za obmejni promet Hotiza–Sv. Martin na Muri. Kdaj bo prehod znova odprt, bo policija sporočila.

Po hidrološki prognozi republiške agencije za okolje (Arso) je reka Mura v torek v zgodnjih jutranjih urah presegla opozorilni pretok in znaša 850 kubičnih metrov na sekundo. Visoka voda Mure se bo v Sloveniji zadržala predvidoma še v torek in sredo. Mura bo poplavila znotraj protipoplavnih nasipov.

Meteorne vode zalivale

Sicer pa so tudi včeraj gasilci pomagali pri črpanju meteornih voda. Ob 11.47 so v naselju Ocinje v občini Rogaševci gasilci PGD Sredica zaradi nočnega močnega naliva dežja iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okoli 10 kubičnih metrov meteorne vode. Ob 2.50 je v kraju Hajdoše (občina Hajdina) meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta, vodo iz kletnih prostorov so so izčrpali gasilci PGD Hajdoše. Ob 6.16 je v naselju Krčevina pri Vurbergu (občina Ptuj) meteorna voda zalila kletne prostore.

V naselju Homec v občini Rečica ob Savinji je podtalna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, gasilec PGD Grušovlje pa je vodo izčrpal. Ob 22.14 je na Tovarniški cesti v Krškem meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško so vodo izčrpali. Obveščen je bil tudi dežurni delavec komunalnega podjetja Kostak Krško.

Deli s prijatelji