SPRETNO

Multimilijonar Mohar oddaja stanovanje

Objavljeno 09. februar 2012 16.00 | Posodobljeno 09. februar 2012 16.00 | Piše: Irena Divković Milanović

Z oddajo stanovanja na Floridi bo povrnil del vložka oziroma poravnal davčne stroške.

Marko Mohar je floridsko stanovanje kupil leta 2005 (foto: S. N.).

LJUBLJANA –  Razkošno stanovanje na Singer Islandu: 3500 dolarjev na mesec. Tako v najkrajšem možnem oglasu slovenski večkratni milijonar Marko Mohar išče podnajemnika za svojo floridsko nepremičnino.

Lokacija v elitnem naselju Martinique II v Palm Beachu ob sami obali Atlantskega oceana bi utegnila biti dobra vaba. A to ni edini adut tega privlačnega naslova na Ocean Drivu: začasni stanovalec v Moharjevem stanovanju dobi približno 250 kvadratnih metrov s kar tremi spalnicami in štirimi kopalnicami ter vecejem za goste. Nepremičnina, za katero je lastnik MSIN 11. maja 2005 odštel 615.000 dolarjev, bi utegnila začeti vračati del vložka ali pa vsaj poravnavati davčne stroške, ki za leto 2012 znašajo 9701 dolar, pa tudi prej so presegale znesek devet tisočakov. Oglas je objavil Tomaž Logar, lastnik sosednjega stanovanja, Slovenec, nastanjen na Floridi, prek katerega so številni sonarodnjaki čez lužo ustanovili podjetja ali pa prijavili začasni naslov, pri njem je uradno prebival tudi Mohar, dokler si ni omislil svojega doma, tako tudi obsojeni slovenski podjetnik Boštjan Šoba.

Ko smo na straneh Slovenskih novic jeseni lani prvič javnosti prikazali notranjost Moharjevega ameriškega doma, so delovne površine v kuhinji krasile figurice petelinov in kokoši. Ker so v zadnjem desetletju orkani neusmiljeno pustošili po tistem delu ZDA, ne preseneča, da je dobri gostitelj Mohar vgradil tudi posebne zaščitne rolete. Na naslovu stanovanja je tudi sedež Moharjevega floridskega podjetja MBF Systems LLC, tam pa sta Aleš Posega in Damjan Štrucl poslovala prek podjetja Metalog LLC, katerega prvi zastopnik je bil prav Logar.

Za razkošje je odštel 615.000 dolarjev, oddaja ga za 3500 zelencev na mesec

Oglasu je priložena tudi bogata fotogalerija s kar 24 slikami, ki do potankosti razkrivajo Moharjevo alternativno destinacijo čez lužo. Del fotografij ilustrira kondominijski kompleks z dvema bazenoma, teniškimi igrišči, sprehajalnimi potmi in čudovito plažo, oddaljeno le nekaj deset metrov. V notranjosti prevladuje rustikalni slog s pohištvom iz masivnega lesa in razkošnim usnjenim foteljem v bež barvi. Mohar in njegov prijatelj Logar, ki skrbi za iskanje morebitnih podnajemnikov, očitno menita, da bi stanovanje utegnilo pritegniti tudi kakšnega menedžerja z družino, ki mu bo še kako ustrezalo sproščanje v vibrirajočem naslanjaču. Skratka, kdor koli že bo najel floridsko nepremičnino, bo obkrožen z enako premožnimi sosedi; prizori nesrečnikov, ki jim je požar iz neustrezno delujoče peči v hipu požrl hišico, so tistemu delčku raja preprosto nepredstavljivi. Morda pa bo prav preteči val sibirske zime, ki postopoma prekriva staro celino, prepričal dobrostoječe Slovence, da odhitijo v pred mrazom varen Palm Beach. Večno floridsko poletje z občasnimi nalivi, dolga peščena plaža, Moharjevo stanovanje, kupljeno pred ameriško in evropsko recesijo, čakajo srečneža s 3500 dolarji v žepu vsak mesec.
 

Deli s prijatelji