AKTIVNO

Mrzel pohod 
na Planino

Objavljeno 28. maj 2013 16.12 | Posodobljeno 28. maj 2013 16.12 | Piše: Mi. K.

Zavetišče na Planini nad Vrhniko osvojilo 327 planincev.

Termometer je kazal pičle štiri stopinje Celzija (foto: Mihael Korsika).

PLANINA NAD VRHNIKO – V dežju, mrazu in vetru je v soboto kar 327 planincev doseglo zavetišče na Planini nad Vrhniko, ki je bil tretji cilj letošnje Zlatorogove transverzale ponosa. Ljubitelji narave in druženja so bili za hojo nagrajeni s pravo zabavo, zaradi mraza, bilo je le štiri stopinje nad lediščem, je bilo namreč še bolj veselo, že ob desetih je bilo zavetišče polno mladih in starih avanturistov, v šotoru pred njim pa so dame že veselo poplesovale. Takšnega žura v vseh letih, odkar obstaja danes najobsežnejša srednjegorska obhodnica, po mnenju rednih udeležencev transverzale še ni bilo.

Mladi so se zabavali z metanjem kartonastih podstavkov za steklenice v sod, slavni razgledni stolp ob koči pa je medtem večinoma sameval – zaradi nizke oblačnosti se je z njegovega vrha namreč videlo le nekaj deset metrov daleč.

Organizator prireditve se je zaradi slabih vremenskih razmer odločil, da dogodek ne bo štel za enega izmed tistih, ki bodo potrebni za osvojitev naslova Častnega ambasadorja Zlatorogove transverzale ponosa. Tega dobijo tisti prizadevni planinci, ki osvojijo vseh 12 ciljev.

V Zlatorogovo častno vpisno knjigo se je vpisalo 327 planincev, v imenu katerih bo Pivovarna Laško Planinskemu društvu Vrhnika za nadaljnje delovanje donirala en evro za vsak vpis ter primaknila še 673 evrov, da bodo vrednost zaokrožili na lepih tisoč.

Naslednja nepozabna zabava se obeta že to soboto, ko se bodo planinci družili v objemu mističnih gozdov Pohorja, to je na tradicionalni Zlatorogovi destinaciji, Mariborski koči.

Deli s prijatelji