ZEBE

Mraz: zjutraj namerili med –5 in 13 stopinjami

Objavljeno 24. maj 2013 09.42 | Posodobljeno 24. maj 2013 11.22 | Piše: P. J.

Hladna fronta je zajela Slovenijo, temperature so padle, v Ljubljani je bilo ob 6.30 le osem stopinj.

Snežink ne bo dovolj za belo odejo.

LJUBLJANA – Napovedi meteorologov so se uresničile. Vremenske razmere so se močno poslabšale. Najnižje temperature so danes zjutraj namerili na Kredarici, kjer je bilo celo –5 stopinj Celzija. V hladno jutro so se pri šestih stopinjah prebudili v kraju Boršt Gorenja vas, šest stopinj so namerili tudi na letališču Lesce, le pet pa v Bohinjski Češnjici.

Sedem stopinj je bilo v Bovcu, na letališču Jožeta Pučnika in v Postojni. Osem stopinj so namerili v Celju, Hrastniku, Idriji, Litiji, Radencih, Ravnah na Koroškem, Slovenj Gradcu, Velenju in v Ljubljani.

Merilna postaja Bilje Nova Gorica je namerila 10 stopinj. Enako so namerili tudi v Ajdovščini, Črnomlju, Lendavi in Mariboru. Najtoplejše je danes zjutraj s 13 stopnjami v Kopru. 

Oblačen tudi konec tedna

Oblačno vreme z občasnim dežjem se bo nadaljevalo tudi jutri. Najvišje temperature se bodo gibale od 4 do 14, na Primorskem okoli 16 stopinj. Deževno bo tudi v nedeljo dopoldne, popoldne pa bodo padavine oslabele in v večini ponehale. V ponedeljek bo spremenljivo in pretežno oblačno, čeprav bo nekoliko toplejše, se bodo ponekod pojavljale krajevne padavine.

Razmere na Veliki Planini ...

Vir: Velikaplanina.si

... in na Pokljuki

Vir: Center-pokljuka.si

 

Deli s prijatelji