IZBRANI

Mramor zadovoljen z ekipo odprtih pogledov

Objavljeno 02. julij 2015 17.53 | Posodobljeno 02. julij 2015 18.09 | Piše: A. L., T. L.

Vlada potrdila predlog nadzornikov SDH. Na drugi razpis se je prijavilo 64 kandidatov, od tega jih je 32 izpolnjevalo pogoje.

LJUBLJANA – Vlada je danes potrdila seznam kandidatov za nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH). DZ za imenovanje v nadzorni svet predlaga Barbaro Smolnikar, Damjana Beliča, Draga Ferfoljo, Duška Kosa in Lidio Glavina.

Minister Mramor je s težavo skrival navdušenje na današnji tiskovni konferenci po seji vlade. S pomočjo stokovne kadrovkse komisije, ki so jo sestavljali Peter Kraljič, Dragica Purg in Aleksander Nagode, je namreč Mramor izbral zgoraj napisano petorico nadzornikov, ki bodo, v kolikor bodo potrjeni, z delom začeli že julija.

Vsi imajo z vidika izobrazbe visoka izobrazba in izjemne izkušnje v domačem in mednarodnem poslovnem okolju (Electrolux, Husquarna, Studio Moderna, Letrika in tako naprej). »Vsi govorijo angleško, noben ne govori manj kot tri jezike. Tako, da dejansko so vsi odprtih pogledov,« je dejal Mramor. Poudaril je še, da sta v ekipi tudi dve ženski predstavnici. »Dobrih timov brez žensk ni,« je dejal minister Mramor ob predstavitvi predloga članic in članov nadzornega sveta.

Na drugi razpis prijavilo 64 kandidatov, od tega jih je 32 izpolnjevalo pogoje. Med temi se je 14 kandidatov uvrstilo v ožji izbor. 

Čeprav je Mramor nezadovoljen, ko se ni izšlo vse po načrtih že s prvim seznamom kandidatov, saj je menil, da bi moral biti potrjen, je danes priznal, da je tedaj res tako mislil, da pa je tokratni izbor boljši. 

Zavrnil je namige, da bi z izborom nadzornikov pohiteli, da bi lahko novi nadzorniki pohitei pri prodaji Telekoma Slovenije. 

Deli s prijatelji