KAM Z ZAVAROVALNICO?

Mramor izvisel, Erjavec znova kroji usodo koalicije

Objavljeno 20. maj 2015 14.15 | Posodobljeno 20. maj 2015 14.16 | Piše: STA, T. L.

Mramor ni prepričal Erjavca, ki vztraja pri strateškem značaju Zavarovalnice Triglav.

Karl Erjavec.

LJUBLJANA – Finančni minister Dušan Mramor prvaka Desusa Karla Erjavca danes ni prepričal z argumenti za začasno uvrstitev Zavarovalnice Triglav med strateške naložbe, čeprav se bodo še sestali. Desus po Erjavčevih besedah vztraja, da Triglav ostane strateški. Medtem pa je Mramor po srečanju dejal, da bodo iskali skupno rešitev.

»Dogovorili smo se, da se bomo še enkrat sestali. Morda bo Mramor izboljšal svojo argumentacijo,« je novinarjem po srečanju povedal Erjavec. Po njegovih besedah Desus vztraja, da Zavarovalnica Triglav v strategiji upravljanja državnih naložb s klasifikacijo ostane strateška naložba.

Desus ne pristaja na približevanje, Mramor pa ...

Tako Desus pričakuje, da bo klasifikacija ustrezno spremenjena in ne pristaja na približevanje z argumenti ministrstva. A očitno so se tudi na tem srečanju povsem drugače razumeli, saj je Mramor ob odhodu dejal, da so se dogovorili za iskanje skupne rešitve, ki bo vključevala argumente tako ministrstva za finance kot argumente Desusa za strateški značaj Zavarovalnice Triglav.

Erjavec še meni, da so ob sprejemanju klasifikacije na vladi očitno želeli izkoristiti njegovo odsotnost. V četrtek se je namreč mudil na zasedanju zunanjih ministrov zveze Nato v Turčiji, sam pa je, kot je danes pojasnil, predlagal preložitev potrjevanja strategije.

Deli s prijatelji