FIŠERJA NE BODO RAZREŠILI

»Možnost je bila enaka tisti, da bi Milan Kučan napisal prošnjo za vstop v SDS«

Objavljeno 23. maj 2015 13.54 | Posodobljeno 23. maj 2015 13.56 | Piše: Mo. S.

Razrešitve Zvonka Fišerja ne bodo predlagali, odzivi ostri.

Zvonko Fišer.

LJUBLJANA – Državnotožilski svet (DTS) je sklenil, da ne bo predlagal razrešitveimage generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, kar pa je pri nekaterih izzvalo burne odzive.

»Cerar je od danes edini odgovoren za položaj koruptivnega Fišerja,« je na svojem blogu zapisal poslanec SDS in nekdanji notranji minister Vinko Gorenak. Meni, da je seja državnega zbora (DZ), na kateri so to tematiko obravnavali, minila v znamenju koalicijskih nastopov, »ki so kar po vrsti tekmovali v tem, kdo bo večkrat ponovil željo po tem, da o Fišerjevi usodi najprej odloči državnotožilski svet«. Pravi, da je odločitev DTS napovedal, čeprav so ga spraševali, ali nima morda kakšne čarobne krogle ... »Koruptivnega Fišerja so podprli in nič drugega. In ta naj bi bil prvi preganjalec korupcije v državi. Pa saj niso resni. To je bilo seveda povsem jasno že od izdaje poročila KPK o koruptivnem ravnanju Fišerja. Možnost, da bi predlagali njegovo razrešitev, je bila enaka tisti, da bi Milan Kučan napisal prošnjo za vstop v SDS,« sklene Gorenak.

Svoje je na twitterju povedal tudi predsednik SDS Janez Janša: »Režim se obnaša kot nekdanja JLA in tudi konec bo očitno enak.«

Mnenj preostalih vpletenih danes ni slišati, o tem pa so na široko govorili že včeraj v državnem zboruimage.

Deli s prijatelji