NA DOPUST NA STROŠKE OBČINE

Mors o ministričini aferi z županom v Srbiji: Ne želimo komentirati

Objavljeno 26. avgust 2015 14.54 | Posodobljeno 26. avgust 2015 15.53 | Piše: K. K.

Obrambna ministrica Andreja Katič se je v času dopusta pustila častiti iz velenjskega občinskega proračuna za pot, Srbi pa so ji, čeprav ni več funkcionarka velenjske občine, častili spanje.

22. avgusta sta se ministrica Katičeva in župan Kontič družila tudi na teniškem turnirju v Velenju.

VELENJE, VALJEVO – Zgodba o ministrici za obrambo Andreji Katič in njenem dopustniškem potovanju z nekdanjim šefom, županom Velenja Bojanom Kontičem, se vse bolj zapleta.image Vse bolj jasno je, da ministrica za obrambo v vladi Mira Cerarja še vedno nastopa kot uradna oseba občine Velenje. Sicer si za to res vzame dopust,image a odgovora, kako se je na uradni spletni strani obiskane srbske občine Valjevo znašla kot članica delegacije (s funkcijo ministrice za obrambo je kot članica delegacije navedena tudi na spletni strani Valjeva), nimamo, saj z obrambnega ministrstva sporočajo: »Kot smo poudarili, je ministrica v Valjevo potovala zasebno. Zapisov na njihovi občinski spletni strani ne želimo komentirati.« Kdo je Katičevo uvrstil v program kot ministrico za obrambo, ne znajo pojasniti niti na Kontičevi občini. Temu vprašanju so se preprosto izognili. Kakor tudi vprašanju, ali lahko poimensko navedejo, kdo vse je bil v delegaciji.

Kaj poreče protikorupcijska komisija?

So pa na velenjski občini priznali, da je z uradno delegacijo občine potovala tudi ministrica za obrambo. In to kar v osebnem vozilu občine, čeprav je minister za obrambo v Sloveniji varovana oseba, ki ji davkoplačevalci plačujemo šoferja, avtomobil in varnostnika. Tudi za čas, ko je na dopustu. Zato se pojavljajo številni komentarji na naši spletni strani, ali Katičeva sploh potrebuje varovanje, če se doma ne počuti varno, na potovanju pa.

Ministrica za obrambo Katičeva se je, to so sporočili z ministrstva, pustila tudi častiti. V Valjevu je ena najvišjih funkcionark slovenske vlade živela na račun tamkajšnjega občinskega proračuna, saj so ji stroške nastanitve plačali gostitelji. Na občini, kjer je bila zaposlena vse življenje, v tem ne vidijo problema. Pojasnjujejo: »Andreja Katič, ministrica za obrambo, je Valjevo obiskala kot bivša direktorica občinske uprave. Velenje in Valjevo sta prijateljski mesti že od leta 2007. Andreja Katič, ki je bila direktorica velenjske občinske uprave več kot 10 let, je bila v času trajanja obiska na dopustu in je delegacijo iz Velenja spremljala na povabilo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča. Predstavniki velenjske občine so v Valjevo potovali z osebnim vozilom in občina z obiskom Andreje Katič v Valjevu ni imela dodatnih stroškov.«

Ali je takšno ravnanje ministrice za obrambo sprejemljivo, smo vprašali tudi Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), ki jo vodi Boris Štefanec. Pojasnila od tam še pričakujemo.

Letos sta potovala že v Republiko srbsko

Kolegi iz Srbije sporočajo, da so medijske objave o skrivnem srečanju povzročile precejšnji nemir znotraj valjevske občine.

Katičeva je pred ministrsko funkcijo, ki jo je zasedla, ko je moral oditi njen strankarski kolega Janko Veber (SD), opravljala funkcijo poslanke in podpredsednice državnega zbora. A je, kot je razvidno s spletne strani velenjske občine, tudi takrat s Kontičem potovala kot članica delegacije velenjske občine.

Spodaj objavljamo sporočilo, ki so ga na spletno stran občine obesili 18. marca letos.

image

 

Deli s prijatelji