VREME IN MORJE

Morje lahko poplavlja, s padavinami tudi snežinke

Objavljeno 14. oktober 2012 14.27 | Posodobljeno 14. oktober 2012 14.27 | Piše: T. L.

Jesensko vreme se nadaljuje, jutri nekaj sonca, na Kredarici pa je včeraj tudi snežilo.

Na Krederici je snega le za vzorec.

KOPER – Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes in v ponedeljek povišano plimovanje morja med 8. in 10. uro dopoldne. V tem času lahko višina morja preseže opozorilno višino 295 centimetrov in za krajši čas poplavi nižje ležeče dele obale, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Podatki Agencije za okolje pa kažejo, da so včerajšnje padavine prinesle tudi nekaj snežink, in sicer je sneg zapadel na Kredarici. Novozapadlega snega je sicer le za vzorec, saj ga je zapadlo približno tri centimetre in tolikšna je tudi skupna višina snežne odeje.

Jutri deloma sončno

In kakšno vreme se nam obeta danes in jutri? Popoldne in ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, na zahodu bo lahko rahlo deževalo, drugod pa bo suho vreme, kažejo podatki Arsa. Ponoči bo po nižinah nastala megla. Jutri bo na vzhodu Slovenije deloma sončno, čez dan bo pihal jugozahodni veter. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v zahodnih krajih bo občasno že deževalo, medtem ko bo ob morju pihal jugo. Čez dan se bo dež okrepil in zvečer razširil nad vso državo, vmes bodo tudi posamezne nevihte.

Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, v Gornjesavski dolini 1, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 12 do 17, ob morju in na vzhodu do 20 stopinj Celzija.

 

Deli s prijatelji