UREJANJE

Montažno krožišče za dobrih 188 tisočakov

Objavljeno 16. november 2012 16.24 | Posodobljeno 14. november 2012 21.24 | Piše: Š. A.

Kot je videti po plastičnih belih in rdečih zabojnikih, ki so v zadnjih mesecih omejevali krožišče, je bilo tu več bližnjih srečanj.

Foto: Špela Ankele.

ŠKOFJA LOKA – Ta teden se je začelo urejanje montažnega krožišča na Starem dvoru v Škofji Loki, kjer je bila v nesreči avtobusa in tovornjaka pred več kot pol leta poškodovana prometna signalizacija, zato je namesto semaforiziranega križišča tedaj nastalo improvizirano krožišče.

Kot je videti po plastičnih belih in rdečih zabojnikih, ki so v zadnjih mesecih omejevali krožišče, je bilo tu več bližnjih srečanj. Te dni so bila glasna tudi opozorila, da bi bilo treba z urejanjem krožišča prehiteti zimo in sneg, saj bi bilo pluženje na tem delu ceste zaradi majhnega premera oteženo. »Izvajalec del je Gorenjska gradbena družba, d. d. Vrednost del znaša 188.667,73 evra,« so o urejanju škofjeloškega krožišča, ki bo predvidoma končano do sredine decembra, pojasnili na direkciji za ceste. Dodali so še, da bo med obnovo »za potrebe izvajanja zimske službe zagotovljena širina, ki jo potrebuje mehanizacija za zimsko vzdrževanje ceste«.

Deli s prijatelji