UJETI

»Moje diplomsko delo je plod mojega samostojnega dela«

Objavljeno 26. februar 2013 22.41 | Posodobljeno 26. februar 2013 22.41 | Piše: A. L.

Danes zjutraj je fakulteto za elektrotehniko zaprosil za vsebinsko preverjanje naloge.

Danijel Krivec.

LJUBLJANA – »V povezavi z mojim diplomskim delom z naslovom Rešitev oskrbe z električno energijo zgornjega dela doline Trente odločno zavračam vsakršna namigovanja o plagiatorstvu,« se je odzval poslanec Danijel Krivec. Dodaja, da je diplomsko delo rezultat samostojnega dela in obdelave konkretnega primera v družbi Elektro Primorska, o čemer je v delu navedel tudi zahvalo tistim, ki so mu omogočili obdelavo konkretne naloge in mu z nasveti vseskozi pomagali. Poudarja, da je delo nastajalo pod vodstvom Petra Žunka, s katerim se je v času nastajanja diplomskega dela redno posvetoval ter upošteval njegova navodila in vsebinske pripombe pri pripravi dela.

Zabijajo žeblje v javnomnenjsko podobo vladajoče koalicije

»Samo dejstvo, da sem diplomiral pozneje kot zdaj že pokojni gospod Kragelj, s katerim sva bila dobra prijatelja in ki je pripravil delo s podobno temo, ne pomeni, da sem od njega prepisoval. Nasprotno. Gospodu Kraglju, ki se je izobraževal ob delu, smo sodelavci v veliki meri pomagali pri pisanju naloge, kar lahko potrdijo tudi nekdanji sodelavci v Elektru Primorska. Sam sem diplomiral kasneje kot gospod Kragelj, ker sem ob pisanju diplome moral opraviti tudi še nekatere izpite,« pojasnjuje. Meni, da so zgodbo o domnevnem plagiatorstvu njegovega dela sprožili tisti, ki želijo dodatno zabijati žeblje v javnomnenjsko podobo vladajoče koalicije in predsednika vlade Janeza Janšo, s katerim tudi osebno prijateljuje. »Zgodba o domnevnem plagiatorstvu mojega diplomskega dela pa po mojem mnenju sodi tudi v okvir sistematičnega zniževanja kredibilnosti poslancev državnega zbora, ki smo mu priča v zadnjem letu,« še dodaja.

Molk vnaprej

Krivec je danes Fakulteto za elektrotehniko zaprosil za vsebinsko preverjanje naloge. »Dokler omenjeni postopki ne stečejo in dokler vsebinsko preverjanje ne bo zaključeno, pa ocenjujem, da dodatna pojasnila z moje strani niso potrebna,« je zaključil.

Deli s prijatelji