IŠČE PODPORO

Möderndorfer ni potrkal na vrata SMC

Objavljeno 10. september 2015 14.11 | Posodobljeno 10. september 2015 14.10 | Piše: STA, Mo. S.

»Bistveno je, da gremo naprej enotno, kot poslanska skupina, ki je bila izvoljena na listi SMC,« pravi Simona Kustec Lipicer.

Jani Möderndorfer.

LJUBLJANA – Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer je o morebitnem prestopu poslanca Janija Möderndorferja med poslance SMC danes povedala, da so odprti za vse, ki želijo z njimi iskati projektne rešitve. A za zdaj ostajajo skupina 35 poslancev, katere vodilo sta enotnost in izpolnjevanje volilnih zavez v smeri nove politike, je poudarila.

Eno od zelo pomembnih vprašanj za SMC je tudi to, ali bi lahko prestop Möderndorferja med njihove poslance zrušil enotnost poslanske skupine, je v izjavi novinarjem po koalicijskem srečanju pritrdila Kustec Lipicerjeva. »Bistveno je, da gremo naprej enotno, kot poslanska skupina, ki je bila izvoljena na listi SMC,« je dejala.

Če ima kdo željo oziroma interes pristopiti k njim, lahko po njenih besedah to formalno izkaže in se bodo v stranki ter poslanski skupini o tem odločili. Möderndorfer uradno te prošnje ni dal in zato za zdaj ostajajo skupina 35 poslancev. A je Kustec Lipicerjeva dodala, da nikomur ne zapirajo vrat. Odpirajo jih vsem, ki želijo z njimi iskati projektne rešitve, s katerimi se strinjajo.

Poslanska skupina ZaAB razpadla

Möderndorfer je namreč v preteklih dneh izstopil iz poslanske skupine ZaAB in postal nepovezani poslanec. S tem je poslanska skupina ZaAB razpadla, drugi dve poslanki, Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček, pa želita s poslancem Bojanom Dobovškom ustanoviti poslansko skupino nepovezanih poslancev. Ali jim to dopuščajo poslovniška določila, za zdaj predsednik državnega zbora Milan Brglez še ni sporočil.

O morebitnem prestopu Möderndoferja med poslance največje vladne stranke pa se je špekuliralo že dalj časa.

Deli s prijatelji