ORKANSKI VETER

Močan veter rušil rekorde in drevesa: najmočnejši sunek kar 221 km/h

Objavljeno 10. januar 2015 08.30 | Posodobljeno 10. januar 2015 08.30 | Piše: A. L.

Gasilci so zaradi rušenja dreves imeli ponoči kar nekaj dela.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – »Absolutni rekord v hitrosti vetra na Kredarici: med 3. in 4. uro je bil izmerjen sunek severozahodnika 221 km/h.« To je danes zgodaj zjutraj na twitterju objavila Agencija RS za okolje (Arso). A sunki vetra so težave povzročili v nižinah, kjer so rušili drevesa in ovirali promet.

Danes ob 6.17 je na cesto Koprivnik–Goreljek (občina Bohinj) padla smreka in ovirala promet. Gasilci PGD Koprivnik so jo odstranili. Uro in pol prej je v Šmiklavžu (občina Gornji Grad) močan veter podrl drevo na regionalno cesto Gornji Grad–Kamnik. Posredovali so gasilci PGD Nova Štifta in drevo odstranili. Ob 1.44 so na pomoč poklicali gasilce PGD Matke, saj se je drevo podrlo na cestišče v kraju Matke.

Že včeraj zvečer ob 20.13 je v Grižah (občina Žalec) drevo padlo na lokalno cesto in onemogočilo promet. Posredovali so gasilci PGD Griže, ki so drevo razžagali, odstranili in očistili cestišče.

Danes bo sicer vreme večinoma sončno, jutri, predvsem popoldne, pa si lahko obetate padavine. Več o tem v članku V nedeljo nova snežna pošiljkaimage.

Deli s prijatelji