MOČ NARAVE

Močan veter podira drevesa in drogove, razkriva strehe

Objavljeno 28. februar 2017 16.27 | Posodobljeno 28. februar 2017 16.27 | Piše: Mo. S.

Začelo se je že zjutraj, pestro je zlasti na severovzhodu države.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Napovedi vremenoslovcev o močnem jugozahodnem vetru so se uresničile, saj je veter ponekod po državi povzročil kar nekaj težav. Uprava za zaščito in reševanje poroča o več razkritih strehah in podrtih drevesih.

Začelo se je že zjutraj. Malo pred osmo je v Lovrencu na Pohorju močan veter podrl drevo. Gasilci PGD Lovrenc na Pohorju so drevo razžagali in odstranili. V naselju Spodnji Slemen v občini Selnica ob Dravi je veter razkril pločevinasto streho, posredovali so gasilci PGD Slemen. V istem naselju sta pod močjo vetra padli tudi dve drevesi.

Del strehe je veter odkril tudi v Mali Mislinji. Gasilci so približno 10 kvadratnih metrov kritine nadomestili s prekrivno folijo, podobno pa se je zgodilo tudi v Gabrovljah v občini Zreče.

Ob 12.22 se je na cesto Ribnica na PohorjuPodvelka podrlo drevo, ki so ga potem odstranili delavci cestnega podjetja, v naselju Zg. Vižinga v Radljah ob Dravi pa je veter nagnil električni drog preko ceste. Električni vodniki so ovirali promet, posredovali so dežurni delavci Elektra Celje. Tudi v Gederovcih v občini Tišina je veter nagnil drevo na električni vod, medtem ko iz Lenarta poročajo še o eni razkriti strehi.

Deli s prijatelji