NEVŠEČNOSTI

Močan veter odkriva strehe in podira drevesa

Objavljeno 02. april 2015 19.01 | Posodobljeno 02. april 2015 19.01 | Piše: Ma. F.

Strehe je odkrivalo v Celju, na Ptuju, v Kobaridu, Murski Soboti in Slovenj Gradcu. Težave povzročajo tudi podrta drevesa.

Fotografija je simbolična

SLOVENSKA BISTRICA, CELJE – Močan veter tudi danes po državi povzroča številne preglavice. Strehe je odkrivalo v Celju, na Ptuju, v Kobaridu, Murski Soboti in Slovenj Gradcu. Težave povzročajo tudi podrta drevesa. V Jakšičih proti Planini podrto drevo visi na telekomunikacijskem kablu, v Ormožu pa ogroža hišo. V Mislinji dve večji smreki ogrožata gospodarski objekt.

V Slovenski Bistrici je veter odkril del pločevinaste strehe na teniški dvorani, v Cvetkovi ulici v Murski Soboti pa je pet kvadratnih metrov velik kos pločevine ogrožal pešce in cestni promet.

Reklamni napis ogrožal občane

V dopoldanskih urah je močan veter odkril del pločevinaste strehe na gospodarskem objektu v naselju Onkraj Meže, v občini Mežica. Posredovala sta gasilca PGD Mežica, ki sta na kraju dogodka ugotovila, da bo sanacijo strehe moralo izvesti krovsko podjetje.

V Celju je reklamni napis na objektu ogrožal občane. Posredoval je gasilec PGE Celje, ki je odstranil napis.

Na Ljubljanski cesti v naselju Dobe, občina Domžale, je bil zaradi vetra čez cesto nagnjen transparent. Gasilci CPV Domžale so zavarovali kraj dogodka in transparent ponovno namestili.

Deli s prijatelji