PRIZNANJE

Mlada menedžerka leta 2014 je Tanja Skaza

Objavljeno 29. januar 2015 22.19 | Posodobljeno 29. januar 2015 22.19 | Piše: Mo. S.

Združenje Manager je za življenjsko delo nagradilo Danico Purg.

Tanja Skaza.

LJUBLJANA – Združenje Manager je priznanje mlada managerka 2014 podelilo Tanji Skaza, priznanje za življenjsko delo pa je prejela Danica Purg.

Kot je na srečanju povedal premier Miro Cerar, mora Slovenija ponovno postati »država z dinamičnim gospodarstvom, urejenim finančnim okoljem in rastočo blaginjo«. Ob predstavitvi vladnih ukrepov pa je zagotovil, da lahko v leto 2015 vstopamo z optimizmom. Okrepili so se namreč izvoz, gospodarska rast in bonitetne ocene države, je še dodal.

Predsednik Združenja Manager Aleksander Zalaznik je dejal, da imamo skupno težavo, in sicer v vedro državnega proračuna priteče manj denarja, kot ga iz njega izteče. »Trenutno aktualno prenovo javne uprave izkoristite za spremembo miselnosti: zakaj se ne bi uradnik vsak dan vprašal, kaj lahko tisti dan naredi, da bo gospodarstvo uspešnejše?« je ob tem vprašal vlado.

Skazova: Ljudje premikajo gore

Nagrajena menedžerka Tanja Skaza je povedala: »Vsak dan se bom borila za prihodnost mladih v Sloveniji. Prenašala bom svoje izkušnje in znanje mladim, ambicioznim. Udeleževala se bom konferenc, skušala povedati, kaj je tisto, kar smo spremenili v našem podjetju, da raste. Investirala bom v inovativne izdelke, predvsem pa v ljudi. Ti so tisti, ki premikajo gore.« Skazova je sicer direktorica družinskega podjetja Plastika Skaza in vizionarsko-motivacijski motor v podjetju.

Danica Purg, ki je prejela priznanje za življenjsko delo, pa je direktorica in dekanja IEDC, poslovne šola Bled. »Pred leti sem že bila kandidatka za to priznanje, pa ga nisem želela sprejeti, ker sem ga razumela kot povabilo v upokojitev. Ker poznam toliko ljudi in te stike je treba izkoristiti za ambasadorstvo Slovenije. Zdaj to priznanje vzamem kot stimulans za še boljši razvoj šole, ne pa kot sporočila o upokojitvi,« je ob sprejemu priznanja Purgova nasmejala prisotne.

Deli s prijatelji