(NE)LOGIČNO

Misija nemogoče: namesto potnih stroškov želi premestitev

Objavljeno 14. marec 2012 18.54 | Posodobljeno 14. marec 2012 18.54 | Piše: S. U.

Policist, ki se v službo vozi iz Štajerske na Primorsko, bi namesto denarja družini olajšal življenje.

Foto: Blaž Samec.

KOPER – Potem ko smo poročali, da je ministrstvo za notranje zadeve naredilo sezname zaposlenih, ki so v lanskem letu za povrnitev stroškov prevoza na delo in z dela prejeli več kot 5000 evrov (v celotnem letu), nam je svojo zgodbo zaupal še Sindikat policistov Slovenije (SZS).

Pet let prošenj za premestitev

»Rad bi šel domov. Kot kadetu so mi obljubili, da bom po treh letih dela v Kopru lahko šel delat domov. Ko se po tem času ni zgodilo nič, sem po petih letih začel pisati prošnje za premestitev. Doma so starši potrebovali mojo pomoč, res sem prosil za premestitev, pa je nikakor ni bilo mogoče urediti,« je izjavil neimenovani policist, ki se v službo vozi s Štajerskega na Primorsko in je lani prejel okoli 15.000 evrov potnih stroškov.

Družini bi olajšal življenje

»Na upravi so mi zagotavljali, da me lahko premestijo ob primerni zamenjavi – poslal sem ogromno prošenj, zamenjave ni bilo. Rekli so, da me preprosto ne morejo spustiti. Vodstvo moje prošnje ignorira. Dekle sem celo pripeljal v Koper, a ker ni našla službe, se je vrnila domov.«

Zaradi pomoči svoji družini bi na premestitev pristal takoj, saj mu tisočaki, namenjeni za prevoz, ne olajšujejo položaja.

Deli s prijatelji