ALKOHOL

Mišič v dobro luke ostaja: Ta akcija je bila narejena

Objavljeno 10. januar 2014 19.25 | Posodobljeno 10. januar 2014 19.27 | Piše: Mo. S.

Gašpar Gašpar Mišič kljub kršitvi pravil ostaja na čelu Luke Koper, pomagali so mu celo nekateri nadzorniki.

Gašpar Gašpar Mišič ostaja na čelu koprske luke.

LJUBLJANA, KOPER – Nadzorniki Luke Koper in predstavniki kapitala so na današnji seji razpravljali o predsedniku uprave Gašparju Gašparju Mišiču, a do glasovanja sploh niso prišli, saj so sejo trije nadzorniki iz vrst zaposlenih preprosto – zapustili. Za sklepčnost seje je namreč potrebna dvotretjinska prisotnost nadzornikov, poleg predstavnikov zaposlenih pa je sejo zapustila tudi predstavnica koprske občine. Na seji je tako ostalo le pet nadzornikov od devetih.

Kršil pravila in pogodbo, a ...

Predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Kranjc je pojasnila, da so razmere v družbi take, da terjajo Mišičevo zamenjavo, a do tega danes ni prišlo. Njena toleranca do tovrstnega vedenja je ničelna, je še poudarila, sicer pa so nadzorniki iz vrst kapitala soglasni, da je Mišič prekršil vsa interna pravila, pa tudi svojo pogodbo o zaposlitvi, je poročal Svet na Kanalu A.

Danes bo pil samo vodo

Povsem drugačno mnenje ima glavni akter zgodbe, ki je povedal, da v dobro luke ne bo odstopil, čeprav mu je nadzorni svet to predlagal, sicer pa ima tudi občutek, da so mu zdajšnje stanje nekako podtaknili. »Ta akcija je bila narejena,« je povedal v kamero in dodal, da obstaja pomislek, da je to nekdo elegantno serviral. Je pa nadaljnji pogovor za Svet na Kanalu A zavrnil, češ da že zamuja na večerjo s pomembnimi poslovnimi partnerji, kmalu zatem pa je svoje nadzornike jasno in glasno povabil na pijačo ter jim zaupal, da bo tokrat raje pil samo vodo.

Na nadzornem svetu Luke Koper so za novega člana uprave sicer imenovali Andraža Novaka, dosedanjega vodjo terminala za generalne tovore, ki bo s tem postal tudi namestnik predsednik predsednika uprave, pa poroča Delo.

Deli s prijatelji