LUKA KOPER

Mišič naj bi se sestajal s Senico

Objavljeno 25. september 2013 20.00 | Posodobljeno 25. september 2013 20.03 | Piše: P. J.

Novi predsednik uprave Luke Koper še vedno ni podpisal pogodbe o zaposlitvi.

Gašpar Gašpar Mišič.

KOPER – Boris Popovič je v imenu mestne občine Koper vsem malim delničarjem Luke Koper poslal dopis, v katerem prosi naslovnike za podporo na izredni skupščini, ki je na zahtevo SOD sklicana za 7. oktober. Kot poroča Požareport, si Popovič obeta resen politični spopad med Ljubljano in Obalo.

Predsednica vlade se je iz afere Gašpar Gašpar Mišič poskušala umakniti predvsem zaradi stanja znotraj Pozitivne Slovenije. Iz njenih krogov pa naj bi bilo slišati, da bo Mišič zamenjan. Njegovo menjavo zahteva tudi Igor Lukšič. Ta grozi z odpoklicem nadzornega sveta SOD, ki ga vodi Jankovićev Samo Lozej.

Pregled poslov

Čeprav je Mišič, preden je bil izbran, obljubljal, da bo razkril omrežja in sumljive posle v Luki Koper, se to do zdaj ni zgodilo. Namesto da bi »enormne« mesečne pavšale odvetniške pisarne Senica razkril, naj bi se z njim zdaj celo sestajal. Omenja, da je Mišič pri pregledovanju poslov naletel tudi na župana Popoviča, ki je bil pred časom predsednik nadzornega sveta Luke Koper. Do živega pa naj bi Mišiču prišla tudi opozorila nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Bojana Branka.

Mišič je svoje mesto novo našel v pisarni bivšega člana uprave Marka Remsa, saj naj bi bila lepša kot pisarna predsednika uprave, kjer naj bi zdaj vsak dan sedel Boris Popovič.

Deli s prijatelji