IZ PRISLUHOV

Mišič mešetaril po Peku, Bratuškova skadrirala svojo čevljarko

Objavljeno 11. oktober 2013 10.56 | Posodobljeno 11. oktober 2013 10.57 | Piše: S. N.

Oblikovalka čevljev Alja Novak Viryent naj bi bila dobila biznis v Peku zato, ker je Bratuškovi oblikovala čevlje.

Preden je odšel v Luko Koper, je bil v kabinetu Bratuškove pristojen za reševanje Peka.

TRŽIČ – Prisluhi v preiskavi nepravilnosti v Dinersu razkrivajo tudi zakulisje kadrovanja v državnem Peku in vlogo kabineta predsednice vlade Alenke Bratušek, poroča današnji Dnevnik. Po poročanju časnika prisluhi razkrivajo, da so ključne kadrovske poteze, povezane s Pekom, v poletnih mesecih vlekli v kabinetu predsednice vlade.

Neuspešni Mišič

Takrat je bil za reševanje Peka pristojen državni sekretar za gospodarstvo Gašpar Gašpar Mišič, ki je v začetku junija izjavil, da je glede prihodnosti Peka »optimističen«, saj da »za družbo vsak dan dobi kakšno novo povpraševanje«. Sodeloval je na sestankih z bankami upnicami, a ni bil pretirano uspešen, saj banke Peku niso odobrile slabih dveh milijonov evrov posojila, ki ga potrebuje za financiranje proizvodnje in poplačilo obveznosti do zaposlenih. Mišič pa naj bi imel pomembno vlogo tudi pri odločanju o tem, kdo bo zasedel prazen sedež v nadzornem svetu Peka.

Po podatkih Dnevnika se je v kadrovanje v Peku vpletla tudi sama predsednica vlade. Iz prisluhov naj bi bilo razvidno, da je ta v Peko »potisnila« znano oblikovalko čevljev Aljo Novak Viryent. Kakšna naj bi bila njena vloga, ni natančno znano, več virov pa nam je potrdilo, da je bila navzoča na več sestankih, povezanih s Pekom. Po nekaterih informacijah, tudi iz prisluhov, naj bi si Novak Viryentova povabilo za sodelovanje s tržiško tovarno obutve »kupila« kar s čevlji, ki jih je izdelala za Bratuškovo.

Njeno čim večje udejstvovanje v Peku oziroma pomoč pri dvigovanju blagovne znamke naj bi na vso moč podpiral tudi del nadzornega sveta, ki naj bi na čelu Peka želel videti nekdanjega direktorja Dinersa Tomaža Lovšeta. Komentarja predsednice vlade časnik ni pridobil.

 

Deli s prijatelji