NOVA SLUŽBA

Mišič k Popoviču: zdaj bo županov svetovalec

Objavljeno 29. maj 2014 10.44 | Posodobljeno 29. maj 2014 10.53 | Piše: P. J.

Za Popoviča bo to že šesti svetovalec.

Gašpar Gašpar Mišič in Boris Popovič.

KOPER – Gašpar Gašpar Mišič ne bo dolgo brez službe. Koprski župan Boris Popovič bo s 1. junijem sklenil delovno razmerje z nekdanjim predsednikom uprave Luke Koper Gašparjem Mišičem. Popovič je še aprila pred sodiščem na vprašanje, ali bo Mišiča zaposlil, dejal, da tega ne bo storil.

Rešuje situacijo

Mišič bo od junija dalje županov svetovalec, kar je potrdil tudi sam. Trenutno naj bi po Popovičevih navodilih reševal izredne razmere v Cimosu, zato se je včeraj sestal tudi z gospodarskim ministrom Metodom Dragonjo, poročajo Primorske.si.

Mišič bo tako postal že šesti svetovalec župana Popoviča. Pravi, da sta na isti valovni dolžini, v njegovem kabinetu pa se bo posvečal opravljanju posebnih nalog na področju velikih gospodarskih strateških projektov. Pravi, da bo povezoval lokalno in državno raven ter pospeševal uresničitve projektov, ki še niso ugledali luči sveta. Koper mora po njegovem mnenju postati oskrbovalno in distribucijski središče države ter srednje in vzhodne Evrope. Pravi, da je treba privabiti multinacionalke. Če jim to uspe, v Kopru ne bo več brezposelnih.

Popoviču sicer grozi zapor, vendar, kot kaže, to Mišiča ne skrbi. Pravi, da verjame v človeka in njegova dejanja. »Popovič je pristen, neposreden in zadev ne ovija v celofan,« je povedal Mišič.
Popoviču sicer svetujeta še Ljubiša Mihajlović in Sebastjan Jeretič. Rado Janša pa se je svetovalski nalogi odpovedal junija lani.

Deli s prijatelji