KADROVANJE

Mišič je odstopil, vrata v Luko so mu odprta

Objavljeno 21. avgust 2013 15.38 | Posodobljeno 21. avgust 2013 15.57 | Piše: P. J.

Odstopil je po sestanku s predsednico vlade.

LJUBLJANA – Gašpar Gašpar Mišič je potrdil, da je odstopil s funkcije državnega sekretarja v kabinetu premierke Alenke Bratušek, ostaja pa kandidat za predsednika uprave Luke Koper. V torek se je namreč odločil, da bo premierki zaradi pritiskov na njo, zlasti koalicijskih partnerjev, ponudil odstop.

Gašpar Mišič je tudi danes po sestanku s premierko ponovil, da odstopa zato, ker želi ustaviti pritiske na nanjo. Poudaril je, da v njegovem primeru ne gre za politično kadrovanje in da ni prosil za podporo ne Bratuškove ne kogar koli drugega.

»Ne bo se več kradlo in plenilo«

Že v torek je dejal, da je bil na razgovor kot kandidat za mesto predsednika uprave Luke Koper povabljen in se ni ponujal. Na premierko, na stranko in tudi nanj pa pritiskajo ravno tisti, ki so ves čas politično kadrovali. Še vsaj do ponedeljka sicer ne bo jasno, ali bo Gašper Mišič izbran za predsednika uprave Luke. »Očitno nekoga motim, nekdo se me boji, ker se v Luki Koper z mano kot predsednikom uprave ne bi več kradlo in plenilo,« je večkrat poudaril v teh dneh.

Če se bodo nadzorniki Luke Koper odločili, da Gašpar Mišič ni primeren za predsednika uprave, pa bo ta svojo pot »z veseljem nadaljeval kot poslanec in še naprej delal v korist družbe in države«, je napovedal. Gašpar Mišič je bil sicer kot poslanec v državni zbor izvoljen na listi največje parlamentarne stranke PS, ko ga je vlada imenovala za državnega sekretarja v kabinetu Bratuškove, pa ga je v poslanskih klopeh nadomestila Mirjam Bon Klanjšček.
 

 

Deli s prijatelji