URADNO

Mišič je novi predsednik uprave Luke Koper

Objavljeno 26. avgust 2013 18.40 | Posodobljeno 26. avgust 2013 18.57 | Piše: S. U., T. L.

Nadzorniki Andrej Godec, Vinko Može in Jordan Kocjančič so povedali, da z odločitvijo niso zadovoljni.

LJUBLJANA – Eden od članov nadzornega sveta je za Žurnal uradno potrdil, da je Gašpar Gašpar Mišič novi predsednik uprave Luke Koper. Nadzorniki Andrej Godec, Vinko Može in Jordan Kocjančič so povedali, da z odločitvijo niso zadovoljni, vendar drugega niso razkrili. Nekdanjemu državnemu sekretarju je kljub vsem zgražanjem in nasprotovanjem zaradi tako očitnega vmešavanja politike in politikov v gospodarstvo uspel veliki met. 

Luka Koper ob polletju s 25-odstotno rastjo dobička

Naj spomnimo, da se je nadzorni svet Luke Koper na današnji seji, katere osrednja točka je (bila) imenovanje predsednika uprave, seznanil s poslovanjem družbe in njene skupine v prvem polletju. Tako matična družba kot njena celotna skupina sta v tem obdobju povečali čisti dobiček za 25 odstotkov: prva na 7,3 milijona evrov, druga pa na 7,8 milijona.

Čeprav je bil ladijski pretovor v primerjavi z enakim obdobjem lani za dva odstotka nižji, so se prihodki skupine v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za tri odstotke na 73,2 milijona evrov, so sporočili iz Luke Koper.

Na facebooku še vedno državni sekretar

Mišič, ki je šele prejšnji teden odstopil z mesta državnega sekretarja v kabinetu premierke Alenke Bratušek, je imel na svojem facebooku še vedno zapisano svojo prejšnjo funkcijo, torej funkcijo državnega sekretarja. Če že ni imel časa posodobiti informacij o svoji zaposlitvi, je pa imel čas, da je pred 21 urami na facebooku 's prijatelji delil' pomorske novico o največji kontejnerski ladji na svetu, ki je pristala v nizozemskem Rotterdamu. In če se malce pošalimo: glede na nehigieničnost slovenske politike bo morda sposobni Mišič stolček v premierkinem kabinetu ohranil kljub svoji novi funkciji v luki ...

Še to: očitno se to ne bo zgodilo, saj so Mišiča s spletne strani predsednice vlade medtem že odstranili ...

Deli s prijatelji