BREZ KISIKA

Miša brez fizioterapij ne bo shodila. Pomagajte ji

Objavljeno 21. avgust 2014 19.08 | Posodobljeno 21. avgust 2014 19.09 | Piše: A. L.

Ves morebitni denar, ki bi ostal, če Miša prej shodi, bi dala staršem male Kornelie, ki bije enako bitko.

LJUBLJANA – »Miša je dve in pol leta stara deklica, ki se je rodila tri mesece prezgodaj. Zaradi pomanjkanja kisika je utrpela poškodbo možganov, imenovano periventikularna levkomalacija.« Tako zgodbo o svoji hčerki na spletni strani Indiegogo začneta mamica in očka Maja in Aleš Prelogimage, ki potrebujeta denar za njene fizioterapije. Zaradi te poškodbe se ji namreč gibanje ni razvilo spontano.

S pomočjo fizioterapevtov so jo naučili kobacanja, sedenja in stanja, zdaj je na vrsti hoja. Vsaka terapija stane 40 evrov.

Preostanek denarja Kornelii

Staršem je zdravnica dejala, da je treba čim več fizioterapij, da bi deklica shodila, toda zavarovalnica tega stroška ne pokriva, starši pa ga sami tudi ne morejo poravnati. Ker mamica in očka seveda želita za svojo punčko vse najboljše, sta se svojo zgodbo objavila na omenjenem portalu, kjer je možno zbirati sredstva.

Do danes jima je uspelo zbrati dobrih 10.000 dolarjev, kar je približno toliko, kolikor naj bi po njunem predvidevanju stale fizioterapije, ki bodo malo Mišo postavile na svoje noge. Si pa želita, da bi ljudje, če je le mogoče, donirali še naprej, saj bi preostali denar, če Miša prej shodi, posredovala staršem male Kornelie, ki bije enako bitko kot Miša.

Deli s prijatelji