TEŽAVE

Miro Senica pred osebnim stečajem?

Objavljeno 25. december 2014 11.50 | Posodobljeno 25. december 2014 11.51 | Piše: Mo. S.

Odvetnik naj bi bil dal Raiffeisen Leasingu osebno poroštvo v višini treh milijonov evrov, vrednost posestva Bužekijan pa je padla na nekaj sto tisočakov.

Miro Senica.

LJUBLJANA – Odvetnik Miro Senica ima že nekaj časa težave zaradi posestva Bužekijan nad Izolo. Za kredit in financiranje njegove izgradnje naj bi bil Senica pri Raiffeisen Leasingu dal tudi osebno poroštvo v višini treh milijonov evrov, poroča Požareport.

Ta kredit naj bi z obrestmi vred znašal nekaj več kot pet milijonov evrov, pri tem pa podjetje Mala Seva, d. o. o. (ta gradi na posestvu), menda ni plačalo niti ene pogodbeno določene anuitete. Kot še poroča Požareport, je gradbeno dovoljenje za Bužekijan razveljavljeno, kar pomeni, da je njegova vrednost z več milijonov evrov padla na nekaj sto tisočakov, Raiffeisen Leasing pa naj ne bi začel še nobenih izvršilnih postopkov zoper Malo Sevo niti zoper Mira Senico.

Rubež za tri milijone bi po podatkih Požareporta sprožil osebni stečaj Senice, a ta naj bi se rubeža na vse pretege izogibal. Zanimivo je, da se je letos pri Raiffeisen Leasingu zaposlila Ivana Sokolić, nekdanja sodelavka v njegovi odvetniški pisarni, a ta naj ne bi odločala o sprožitvi postopkov, v teh dneh pa je mesto predsednika uprave Raiffeisen Leasinga zapustil Žiga Silič, ki naj bi bil prav tako povezan s Senico.

Deli s prijatelji