ISKANJE

»Miro Cerar si je s premiersko vlogo zadal več, kot je sposoben«

Objavljeno 24. november 2014 13.47 | Posodobljeno 24. november 2014 13.47 | Piše: P. Pa.

Miro Cerar že četrtič išče ministra za gospodarstvo. Večina meni, da je to, da smo brez ministra, velik problem.

LJUBLJANA – Dejstvo, da vlada nima gospodarskega ministra, je po mnenju večine velik problem. Tako meni 36 odstotkov, da je to zelo velik problem, pa 31 odstotkov vprašancev Delove ankete, 13 odstotkov jih meni, da je to problem, ki je obvladljiv, 6 odstotkov jih pravi, da je to majhen problem, 10 pa, da to sploh ni problem – 4 odstotki odgovarjajo z 'ne vem'.

Nekaj predlogov za ministra smo našli tudi mi v svoji vseslovenski akciji. Koga vse so predlagali bralci, preberite tukaj.image

Več kot tretjina (35 odstotkov) anketirancev pravi, da si je Miro Cerar s premiersko vlogo zadal več, kot je sposoben narediti, 22 odstotkov pa jih pravi, da težave z iskanjem ministrov kažejo na nezaupanje v politiko. Nekaj anketirancev (17 odstotkov) jih meni, da zaplet ni neobičajen, da so podobne probleme imele tudi prejšnje vlade, 13 odstotkov pa jih odgovarja, da premier pač ni imel srečne roke – 13 odstotkov ni izbralo nobene od zgodnjih trditev.

Predlog, da bi združili ministrstvo za finance in ministrstvo za gospodarstvo, za zdaj še nima velike podpore. Kar 49 odstotkov tega predloga ne podpira, 38 odstotkov anketirancev ga podpira, 13 odstotkov pa ne ve.

Deli s prijatelji