ODŠKODNINA

Mirage od države hotel milijone, dobil bo 730 tisoč evrov

Objavljeno 05. december 2013 12.47 | Posodobljeno 05. december 2013 13.58 | Piše: A. L.

Tudi pravdne stroške bo moral plačati Mirage.

Take so bile nalepke, ki jih je bilo treba nalepiti na vetrobransko steklo.

LJUBLJANA – Vrhovno sodišče Republike Slovenije je delno ugodilo reviziji državnega pravobranilstva zoper sodbo višjega sodišča v Ljubljani. Sodbo drugostopenjskega sodišča so spremenili tako, da je Republika Slovenija družbi Mirage Holografhy Studio iz Novega mesta zaradi razdrtja pogodbe, vezane na nalepke za tehnični pregled motornih in priklopnih vozil, namesto 4,656.884 evrov oziroma z zamudnimi obrestmi 8,4 milijona evrov izgubljenega dobička dolžna plačati 405.050,28 evrov oziroma z obrestmi nekaj več kot 730.000 evrov.

»Vrhovno sodišče je pri odločanju o reviziji kot ključne upoštevalo argumente državnega pravobranilstva, ki jih je to vseskozi, tudi v reviziji, zatrjevalo. Uspeh državnega pravobranilstva v pravdi je tako skoraj 90-odstoten, poleg tega pa mora družba Mirage državi plačati tudi pravdne stroške celotnega postopka v višini 8136,86 evra,« so še sporočili iz državnega pravobranilstva.


Virant: Pomembna zmaga tako za državne finance kot za zatiranje korupcije

Minister za notranje zadeve Gregor Virant pozdravlja sodbo vrhovnega sodišča v zadevi Mirage, ki je delno ugodilo državni reviziji. Kot je poudaril za STA, je zmaga pomembna tako za državne finance kot za zatiranje korupcije. Ostaja namreč vtis, da so bile nalepke z zakonom uvedene zgolj zato, da bi nekdo dobro zaslužil, je dodal.

Ministra Viranta tako veseli, da se je odločitev za vložitev revizije izkazala za pravilno, saj so državi privarčevali več kot sedem milijonov evrov. (STA)

 

 

Deli s prijatelji