TERNA

Mira je spila kavo življenja

Objavljeno 21. julij 2012 09.11 | Posodobljeno 21. julij 2012 09.11 | Piše: Oste Bakal

Sobočanka Mira Cör je v Mariboru odlepila glavno nagrado Terne.

MURSKA SOBOTA – Tokratna največja srečnica v nagradni igri Terna Slovenskih novic je 58-letna Prekmurka Mira Cör iz Murske Sobote. Štajercem je v sredo v Mariboru izpred nosa odpeljala osebni avtomobil znamke Hyundai. 
»Res sem po naključju dobila enkratno nagrado. Z možem, ki je moral službeno v Maribor, sem se odpeljala, in dokler je on imel opravke, sem nakupovala v prodajalnah v Europarku. Ko sem se nekoliko utrudila in mi je postalo dolgčas, sem se odločila popiti kavo, prelistati Novice in rešiti sudoku, kar običajno najprej storim. V bližnjem kiosku sem kupila Novice, ki so pač v tistem trenutku bile na vrsti. Torej je srečen izvod časopisa dejansko čakal name. Ko sem odlepila nalepko, sem videla, da so trije znaki enaki: najprej sem pomislila, da sem zadela pralni stroj. Šele ko sem malo bolje pogledala, mi je postalo jasno, da je nagrada bistveno več vredna kot pralni stroj. To je bila moja najbolj prijetna kava v življenju,« nam je pripovedovala srečna Mira Cör, ki je bila večji del življenja zaposlena na Zavodu za urbanizem Murska Sobota. Zdaj je na čakanju in upa, da bo prihodnje leto v zasluženem pokoju.

Prvič do nagrade

Cörova Novice najraje in redno kupujeta ob torkih in sredah, predvsem zaradi prilog Ona ter Delo in dom, včasih pa tudi druge dni. Zdaj je časopis Miri prinesel prekrasno darilo. »Sama se ne morem pritoževati nad srečo, saj imam dobrega moža in družino, lepo živimo, toda ko gre za kakšne igre na srečo, sem bila doslej čista ničla. Nikoli, res nikoli nisem zadela nagrade, niti najmanjše, zdaj pa to ...« je vesela naša sogovornica.

Nagrade ne bosta prodala

Čeprav doma že imata dva avtomobila, Mira vozi pet let starega clia, Cörova ne razmišljata, da bi svojo največjo nagrado prodala. »Kje pa, sva se že odpeljala k prodajalcu avtomobilov Hyundai Meško v Tišinski ulici v Murski Soboti in se prepričala, da je to enkraten avtomobil, in ga bom zanesljivo zadržala zase. Tudi garaža je že pripravljena zanj, zato komaj čakam, da ga prevzamem in se z njim ponosno zapeljem,« še pristavi dobitnica lepotca hyundaia, ki z možem Štefanom živi v veliki hiši na koncu Mladinske ulice v središču Murske Sobote. Sin edinec je pravnik in dela v madžarski prestolnici Budimpešti. Cörova za konec razkrijeta še edino željo: da bi postala babica in dedek.

Deli s prijatelji