INTERPELACIJA

Ministru očitajo zaletavost, zato hočejo, da gre

Objavljeno 03. oktober 2013 16.51 | Posodobljeno 03. oktober 2013 16.51 | Piše: A. K., STA

NSi nad Viranta: očitki NSi so povezani z nakupi letalskih kart, s predlogi ali z ukrepi na področju občin, javnega sektorja in izbrisanih ter s kadrovanjem na podlagi politične pripadnosti.

Zaradi odločitve predsednika državnega zbora je slišati veliko pritožb parlamentarcev.

LJUBLJANA – NSi interpelacijo zoper ministra Gregorja Viranta predlaga zaradi njegove zaletavosti, ki vodi v nepremišljene ukrepe, je pojasnila predsednica NSi Ljudmila Novak. Očitki NSi so povezani z nakupi letalskih kart, s predlogi ali z ukrepi na področju občin, javnega sektorja in izbrisanih ter s kadrovanjem na podlagi politične pripadnosti.

V NSi ministru za notranje zadeve Gregorju Virantu očitajo, da s predlogom združevanja občin ogroža sistem lokalne samouprave. Obenem bodo interpelacijo vložili zaradi nepravične in nedodelane zakonodaje, ki je po besedah predsednice NSi vodila v nepravilnosti pri izplačilu plač javnim uslužbencem.

Poteza, ki je sodu izbila dno

NSi po besedah Novakove moti tudi ministrovo »za državo škodljivo delovanje v primeru povračila odškodnin tako imenovanim izbrisanim«. Prav tako se bo Virant moral zagovarjati zaradi »nepojasnjenih okoliščin in suma korupcije« v zvezi z nakupi letalskih vozovnic ter zaradi odločitve o razrešitvi načelnice ljubljanske upravne enote Mojce Kucler Dolinar, sicer ljubljanske mestne svetnice iz vrst NSi. Po besedah Novakove je ta Virantova poteza sodu izbila dno.

SDS in SLS: Zasluži nezaupnico

Novakova je še povedala, da bodo interpelacijo vložili, če bodo pridobili še podpise preostalih opozicijskih strank, in po dosedanjih odzivih bi lahko interpelacijo sopodpisali tako v SDS kot v SLS. Prvak SLS Franc Bogovič je namreč ocenil, da Virantovo početje zasluži nezaupnico, tudi v SDS so na twitterju zapisali, da Gregor Virant interpelacijo zasluži.

Deli s prijatelji