PRODAJA

Ministru Čuferju se ne mudi

Objavljeno 15. maj 2013 12.03 | Posodobljeno 15. maj 2013 12.03 | Piše: STA, T. L.

Za ameriško televizijsko postajo CNBC je dejal, da želijo, da je proces prodaje podjetij transparenten in se na čas ne bodo osredotočali.

Uroš Čufer.

BRUSELJ – Finančni minister Uroš Čufer je v pogovoru za ameriško televizijsko postajo CNBC napovedal, da bodo prve terjatve na slabo banko prenesene do konca junija, celotni proces pa naj bi bil končan pred koncem tretjega četrtletja. Kot je dodal, se vlada zaveda, da je treba reforme izvesti hitro.

Čufer je še zatrdil, da nedavna uspešna izdaja državnih obveznic ne bo upočasnila izvajanja reform v Sloveniji. »To ni povezano, vemo, da je treba reforme izvesti hitro. To smo pojasnili tudi vlagateljem in zdaj obljubo izpolnjujemo,« je dejal.

Prodaja: za transparenten in profesionalen proces

Glede privatizacije je dejal, da je vlada pripravila seznam, na katerem je 15 podjetij, in izrazil pričakovanje, da bo parlament predlog vlade podprl in na njem ne bo sprememb. »V parlament smo poslali seznam 15 podjetij, in to je šele prvi paket, tako da bomo videli, kako bodo stvari tekle in kaj še lahko naredimo,« dejal Čufer.

Na vprašanje CNBC, kako hitro bo stekel postopek privatizacije oziroma v kolikšni meri bi se lahko uresničil v naslednjega pol leta, pa je minister odgovoril: »Ne bomo se osredotočili na čas. Želimo, da je proces transparenten in profesionalen, želimo maksimizirati ceno in ne čas.«

Deli s prijatelji