MORS

Ministrstvo odslužena vozila prodalo za 76 tisočakov

Objavljeno 04. junij 2015 21.25 | Posodobljeno 04. junij 2015 21.27 | Piše: STA, Mo. S.

Predmet prodaje je bilo 51 osebnih vozil, 25 terenskih vozil, 22 tovornih vozil in trije minibusi.

LJUBLJANA – Ministrstvo za obrambo (Mors) je v torek in sredo izvedlo javni dražbi za prodajo 101 motornega vozila. Skupna dosežena vrednost prodanih motornih vozil je 76.330 evrov, kar pomeni približno trikratnik izklicne cene, so sporočili z ministrstva.

Predmet prodaje je bilo 51 osebnih vozil, 25 terenskih vozil, 22 tovornih vozil in trije minibusi. Odslužena vozila so prodali na dveh javnih dražbah na prostorih ministrstva in v Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu.

Kot so sporočili z Morsa, je bil odziv sodelujočih dražiteljev velik in pozitiven, prav taka je tudi ocena vodstva ministrstva. Uspešni dražitelji bodo motorna vozila uporabljali za različne namene, kot rezervne dele, zbirateljsko ali pa za uporabo.

Izbrali so nova vozila

Pred mesecem dni je sicer ministrstvo na javnem razpisu izbralo dobavitelje novih vozil spodnjega srednjega razreda, zgornjega srednjega razreda ter manjših kombiniranih vozil. Renault Nissan Slovenija jim bo dobavil 180 renaultev meganov, Avtotehna VIS pa 12 oplov insignij ter 25 citroenov berlingov. Za srednje velika kombinirana vozila in vojaška terenska vozila pa niso oddali naročila. Dobava vozil bo sicer odvisna od razpoložljivih finančnih sredstev in dejanskih potreb. Ministrstvo se je za nakup odločilo zaradi dotrajanosti voznega parka in zaradi tega visokih stroškov vzdrževanja vozil.

Deli s prijatelji