NI SPORNO

Ministrica se je pohvalila na twitterju

Objavljeno 30. maj 2014 22.20 | Posodobljeno 30. maj 2014 22.21 | Piše: D. P.

Na ministrstvu so vse očitke odločno zavrnili.

Ministrica Kopač Mrakova.

LJUBLJANA – »Zavrnjena anonimna kazenska ovadba, o kateri so avgusta 2013 poročali mediji,« se je na twitterju pohvalila Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Anonimni ovaditelj

Spomnimo: Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je konec julija 2013 prejel prijavo, ki se nanaša na sume nepravilnosti pri kadrovskem postopku na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ministrica naj bi generalno direktorico direktorata za trg dela in zaposlovanje Damjano Košir imenovala v nasprotju z zakonom o javnih uslužbencih.

Zavrnili so očitke

Anonimni ovaditelj je zapisal, da je ministrica Kopač Mrakova s sodelavci ravnala koruptivno pri ponovnem imenovanju Koširjeve aprila lani. Razpisna komisija naj bi namreč že deloma izpeljala postopek javnega natečaja za položaj generalnega direktorja na ministrstvu in že povabila na zaslišanje prijavljene kandidate, kljub temu pa naj bi bil natečaj nepojasnjeno preklican. Koširjevo so nato ponovno imenovali na ta položaj, čeprav se na natečaj sploh ni prijavila. Ob tem je bila ministrica seznanjena, da je že potekel trimesečni rok, v katerem je lahko uradnik ponovno imenovan na isti položaj brez javnega natečaja, še piše ovaditelj. Tako je ovaditelj prepričan, da je bila Koširjeva pred drugimi kandidati v prednosti.

Na ministrstvu so vse očitke odločno zavrnili.

Deli s prijatelji