NA VIŠINI

Ministra bosta sestankovala – na Triglavu

Objavljeno 29. junij 2012 11.21 | Posodobljeno 29. junij 2012 11.21 | Piše: T. L.

Pličanič in hrvaški kolega Miljenić bosta odnose utrjevala na 2864 metrih.

Senko Pličanič.

LJUBLJANA – Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič se bo skupaj s hrvaškim kolegom, ministrom za pravosodje Orsatom Miljenićem danes povzpel na Triglav. Dvodnevnemu vzponu na Triglav se bosta pridružila tudi predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša in predsednik hrvaškega vrhovnega sodišča Branko Hrvatin

Vzpon se bo začel predvidoma ob 10. uri, na koncu ceste nad smučiščem Viševnik, od koder bosta pot peš nadaljevala proti Kredarici. Danes bodo pohodniki hodili od pet do šest ur (Pokljuka–Jezerca–Studorski preval–Vodnikov dom–Konjsko sedlo–Kredarica), v soboto pa od šest do sedem ur (vzpon na vrh Triglava in spust v dolino Zadnjice: Kredarica–Triglav –Dolič–Zadnjica).

Vzpon na Triglav bo tudi priložnost za pogovor obeh ministrov o odprtih zadevah s področja pravosodja in za pregled že izpolnjenih zavez s srečanja obeh ministrov v Zagrebu, ki je potekalo aprila letos, so sporočili z ministrstva. Obenem pa bo tudi priložnost za pogovore, izmenjavo izkušenj ter krepitev sodelovanja med predsednikoma vrhovnih sodišč obeh držav.

 

 

Deli s prijatelji