REDNA SEJA

Minister Vrtovec o paniki, ki je zavladala v Sloveniji in EU (VIDEO)

Spregovoril je o energetski krizi, kot je že dolgo ni bilo.
Fotografija: Minister Jernej Vrtovec. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Minister Jernej Vrtovec. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Na popoldanski novinarski konferenci po redni seji vlade je sodeloval minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Spregovoril je o napovedih podražitev elektrike in plina, ki so državljane razburile ta teden. Minister hkrati obljublja, da večjih podražitev v Sloveniji za zdaj ne bo. Izjema je Petrol, kjer so napovedali, da bodo s 1. decembrom občutno zvišali cene elektrike in zemeljskega plina.

Kot je Vrtovec dejal uvodoma, smo v zadnjem času soočeni z energetsko krizo, »ki je nismo videli že dolgo časa«. Po njegovih besedah je na energetskih trgih dogajanje zaostreno in tvegano.

image_alt
Cena elektrike v nebo: za toliko evrov se vam bo poznalo na položnici

Minister hkrati državljane pomirja: »Glede cen električne energije in zemeljskega plina pred zimo smo na varni strani. Bistvenih podražitev elektrike za zdaj v Sloveniji ne bo. Razen pri enem velikem ponudniku, ki je to tudi napovedal. Trg deluje in državljani se lahko sami odločite, kdo bo vaš dobavitelj.« Ko bodo na vidiku podražitve, ki bodo vplivale na našo državo, bo po njegovih besedah vlada primerno ukrepala.

Vrtovec je sicer že v sredo sporočil, da zaradi enormne rasti cen energentov, »sklicujemo izredni svet za energijo pristojnih ministrov, ki bo 26. 10. v Luksemburgu.« Kriza visokih cen energentov po njegovih besedah zahteva čim hitrejši odziv članic EU, da zaščitijo svoje najranljivejše prebivalce in podjetja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije