PREDSEDNIK VLADE

Minister Vizjak: Virant je še najmanj poklican za moraliziranje

Objavljeno 22. januar 2013 22.40 | Posodobljeno 22. januar 2013 23.11 | Piše: M. U., STA

Janša upa, da se prioritete ne bodo spreminjale, minister Vizjak pa je okrcal šefa Državljanske liste.

Poslanca SDS zanima kdaj bo Slovenija prejela evropska sredstva.

LJUBLJANA – Med obiskom Notranjsko-kraške regije je premier Janez Janša v pogovoru za TV Primorka o današnjem sestanku s predsedniki koalicijskih strank povedal, da se na njem ni zgodilo veliko novega, saj so zdaj na potezi tisti, ki so obljubljali, da bodo naredili prve korake. »Upam pa,« je dejal predsednik vlade, »da bo prevladal razum in da nihče ne bo rušil lastne vlade.« Predsednik vlade zato pričakuje, da se v prihodnje »stvari ne bo obračalo na glavo in spreminjalo zastavljenih prioritet«.

Vizjak okrcal šefa Državljanske liste

Minister za družino, delo in socialne zadeve Andrej Vizjak je na klubskem večeru Slovenske demokratska mladine dejal, da je predsednik DL Gregor Virant najmanj poklican, da moralizira in kliče, kdo in kdaj naj odstopi. Sicer pa si želi, da bi sodstvo začelo končno delovati, saj je tudi gospodarstvo pozorno na učinkovitost sodišč.

Politično profilirano vodstvo protikorupcijske komisije

Kot so zapisali v Slovenski demokratski mladini (SDM), je Vizjak glede ravnanja protikorupcijske komisije dejal, da ga skrbi, da lahko »taka komisija nastavlja in odstavlja vlade, saj sta tako Klemenčič kot Praprotnik politično profilirana in v prihodnosti se lahko zgodi, da bodo predsedniki vlad hodili h Klemenčiču po blagoslov, ali še lahko vladajo ali ne«. Ob tem je izrazil željo, da bi sodstvo v državi začelo končno delovati, saj je tudi gospodarstvo zelo pozorno na učinkovitost sodišč.

S sindikalisti ne hodi na pivo

Glede svojega dela je dejal, da ima sicer dober odnos s sindikati, kar pa še ne pomeni, da gre z njihovimi predstavniki tudi skupaj na pivo. Pripomnil je, da ima s sindikati sicer boljši odnos kot z delodajalci. Sindikati imajo po njegovem mnenju v Sloveniji veliko moč, saj lahko blokirajo skoraj vsako odločitev parlamenta v državi.

 

Deli s prijatelji