OPAŽEN

Minister Veber pred sejo v lokalu z lobistom

Objavljeno 09. april 2015 11.53 | Posodobljeno 09. april 2015 13.07 | Piše: T. L., K. K.

Pred izredno sejo v državnem zboru se je minister Veber srečal z lobistom Miletom Šetincem. Preberite, kaj je povedal o srečanju.

Predsednik državnega sveta Mitja Bervar pa je izpostavil, da je tudi sam vojni veteran in da to dejstvo jemlje s posebnim občutkom in doživetjem.

LJUBLJANA – Pred ministrom za obrambo Jankom Vebrom je buren dan, v državnem zboru bo namreč potekala izredna seja, na kateri bodo zaradi afere Telekom odločali tudi o zahtevah po njegovem odstopu. Po naših podatkih pa se je v enem od ljubljanskih lokalov na Viču okoli 9. ure minister Veber srečal z registriranim lobistom Miletom Šetincem

Ali je njuno srečanje povezano z aktualnimi dogodki, v katere je vpleten Veber, smo povprašali ministra. »Z gospodom Šetincem imava zelo korekten odnos in ga cenim kot izjemnega strokovnjaka. To lahko povem, ostalo pa prepuščam vašemu ugibanju,« nam je odgovoril Veber. Mile Šetinc je sicer v registru lobistov zaveden med drugim tudi za področje zunanje in varnostne politike.

Na dodatna poizvedovanja, ali je bilo srečanje povezano z aktualnim dogajanjem, je Veber ponovil, da je Šetinc vrhunski strokovnjak, njun pogovor pa je del zasebnosti. 

Na vprašanje, ali se s Šetincem dobivata pogosto in ali je njun odnos prijateljske ali profesionalne vrste, pa Veber odgovarja, da ima z veliko ljudmi stike in je tega tudi vesel. 

O odstopu jasnega odgovora ne da

Kaj pa Veber pričakuje od današnjega dne? Pravi, da ima premier Cerar pravico predlagati njegovo razrešitev, sam pa ima pravico ljudem povedati, kaj se lahko zgodi, če se Telekom proda tujcem. »Ne nameravam ugibati o izidu glasovanja, to je pristojnost državnega zbora, poslank in poslancev. Oni so tisti, ki odločajo, in ne želim vplivati na njihovo odločitev. Želim pa povedati to, kar sem napovedal in kar imam pravico: kakšne posledice bi imel prenos Telekoma v tuje roke za Slovenijo.«

Na vprašanje, ali bo odstopil, Veber odgovarja, da je stališče povedal že pred dnevi. Na ponovno zastavljeno vprašanje, ali to pomeni, da ne bo odstopil, pa pravi: »Že ves čas imam zelo jasno stališče, kaj je slabo za Slovenijo, in razprodaja resnično ni dobra in na to ves čas opozarjam. Če se državni zbor odloči, da to ni stališče, ki je pomembno za Slovenijo, me bo pač razrešil, čeprav pa lahko odloči tudi drugače. Ampak to je res pristojnost državnega zbora, zato ne želim prejudicirati kakršne koli odločitve.«

Poklicali smo tudi Mileta Šetinca, ki pa je trenutno na sestanku.

Deli s prijatelji