PO ZASEDANJU

Minister uspešno prestal interpelacijo

Objavljeno 21. september 2016 00.11 | Posodobljeno 21. september 2016 00.17 | Piše: STA, T. B.

Razprava, ki je trajala skoraj 13 ur, se je za Gašperšiča srečno končala.

Čeprav je Slovenija zaradi poletnih zastojev predstavljena v slabi luči, se Gašperšič vprašuje, ali je sredstva res smiselno prioritetno vlagati v ta projekt, »da bomo tistih nekaj vikendov reševali nemške turiste, ki potujejo na Hrvaško«.

LJUBLJANA – Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je po skoraj 13 urah razprave uspešno prestal interpelacijo, ki so jo pripravili v ZL. Podprlo jo je 13 poslancev, proti jih je bilo 48. Za uspeh interpelacije bi bilo sicer treba 46 poslanskih glasov.

Podporniki interpelacije so trdili, da Gašperšič slepo vztraja pri modelu javno-zasebnega partnerstva, ki da je dvakrat dražji od financiranja z javnimi sredstvi in pomeni privatizacijo infrastrukture. Želeli so jasne odgovore glede finančne konstrukcije in časovnice izvedbe projekta, ministru pa očitali, da je na razpis za EU sredstva prijavil nepripravljen projekt. Vlagatelji interpelacije so ministru očitali zaviranje gradnje drugega železniškega tira KoperDivača, privatizacijo državne strateške infrastrukture, nezakonito delovanje in površnost pri vodenju resorja.

Gašperšič je vse očitke zavrnil, interpelacijo pa označil kot možen, a nespameten poskus preprečiti, da bi se projekt drugega tira izvedel z javno-zasebnim partnerstvom.

Deli s prijatelji