MENJAVE

Minister si z direktorjem želi »pristen kontakt«

Objavljeno 06. november 2014 14.53 | Posodobljeno 06. november 2014 14.53 | Piše: STA, T. L.

Vlada razrešila direktorja vojaške varnostno-obveščevalne službe Perneta in imenovala Rednaka.

Janko Veber.

LJUBLJANA – Kadrovski stroj melje dalje: po Stanislavu Venigerju in Stanetu Štembergerju je vlada na današnji seji razrešila generalnega direktorja varnostno-obveščevalne službe ministrstva za obrambo Boštjana Perneta in na to mesto imenovala Gorazda Rednaka, je po seji novinarjem pojasnil minister za obrambo Janko Veber. Zagotovil je, da sta s Pernetom dosegla dogovor in bo delo nadaljeval v vodstvu uprave za zaščito in reševanje.

Kot je pojasnil Veber, Rednak zelo dobro pozna delo varnostno-obveščevalne službe ministrstva in bo tako lahko nemoteno prevzel delo.

Novi bo novo funkcijo prevzel že jutri

Rednak, rojen leta 1964, bo funkcijo generalnega direktorja nastopil v petek. Kot so pojasnili na ministrstvu za obrambo, izpolnjuje vse formalne pogoje in ima dolgoletne izkušnje na vseh vodilnih mestih v službi, v kateri deluje že več kot dvajset let. Dvakrat je varnostno-obveščevalno službo vodil tudi kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja.

Veber si želi pristnih odnosov

Na vprašanje, zakaj se je odločil za razrešitev direktorja varnostno-obveščevalne službe, je minister Veber zatrdil, da je Perne tudi sam izrazil interes, da se s te funkcije umakne in nadaljuje poklicno pot v upravi za zaščito in reševanje. Poleg tega si Veber z direktorjem želi »pristen kontakt« in ocenjuje, da bo to lažje z novim direktorjem kot z dosedanjim.

Perneta je na položaj generalnega direktorja službe imenovala vlada Janeza Janše leta 2012 na predlog takratnega ministra za obrambo Aleša Hojsa. Glede na to, da ga je imenovala za dobo petih let, bi se mu mandat iztekel leta 2017

Deli s prijatelji