NEZAUPNICA

Minister Pličanič prvo damo zbornice upraviteljev na disciplinsko

Objavljeno 25. september 2012 22.45 | Posodobljeno 25. september 2012 22.43 | Piše: M. U.

Disciplinski postopki predlagani za sedem stečajnih upraviteljev.

Ministra dr. Senka Pličaniča in predsednika vrhovnega sodišča Branko Maslešo čaka trdo delo.

LJUBLJANA – Ministrstvo za pravosodje in javno upravo na Zbornico upraviteljev Slovenije (ZUP) poslalo predlog za uvedbo disciplinskih postopkov zoper sedem stečajnih upraviteljev, je poročal 24 ur. Uvedbo disciplinskih postopkov minister Senko Pličanič med drugim predlaga za stečajni upraviteljici Melito Butaro in Mojco Breznik.

Upravni odbor zbornice upraviteljev pa sporoča, da se zbornica zavzema za najostrejše sankcioniranje vsakršnih kršitev njenih članov. A so hkrati dodali, da zbornica ne more obsojati dela svojih članov zgolj na podlagi objav v medijih.

Neskrbna predsednica Zbornice upraviteljev Slovenije

Melita Butara je tudi prva dama Zbornice upraviteljev Slovenije in minister zaznava sume, da upraviteljica svojih nalog in pristojnosti ne opravlja ustrezno. Tako naj bi kot upraviteljica ne ravnala z ustrezno profesionalno skrbnostjo in tako, da bi varovala in uresničevala interese upnikov. Med domnevnimi kršitvami stečajne upraviteljice ministrstvo navaja, da kot upraviteljica v stečajnem postopku zoper dolžnika Gradbeno podjetje Grosuplje ni imela zakonske podlage, da za potrebe stečajnega postopka uvede posebno revizijo.

 

 

 

Deli s prijatelji