INTERPELACIJA

Minister ni prepričan, da jih je prepričal

Objavljeno 14. januar 2014 14.43 | Posodobljeno 14. januar 2014 14.43 | Piše: STA, T. L.

Minister Samo Omerzel, ki ga čaka interpelacija, še ne ve, ali mu je uspelo prepričati poslance Pozitivne Slovenije.

Ni še jasno, ali bo Stepišnik podprl Omerzela ali ne.

LJUBLJANA – Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je poslancem Pozitivne Slovenije (PS) danes predstavil svoj odgovor na interpelacijo. Odločitev poslancev PS glede podpore ministru še ni znana, saj bodo o tem razpravljali prihodnji teden. Omerzel upa, da se bodo odločili na podlagi argumentov in dejstev, saj so očitki iz interpelacije po njegovi oceni brez osnove.

Omerzel je danes, kot je dejal, poslancem PS podrobno predstavil argumente, zakaj je prepričan, da so očitki iz interpelacije »brez osnove«. Težko sicer ocenjuje, ali jih je prepričal ali ne, so bila pa vprašanja z njihove strani po besedah ministra zelo korektna in vsebinska. »Upam, da so bili z odgovori zadovoljni,« je povedal. Minister jim je tudi pojasnil, zakaj vztraja »na tej, v resnici težji poti zame«. Prepričan je namreč, da lahko na strateški kot tudi na operativni ravni veliko prispeva k delu vlade.

Na položaju ministra vztraja tudi zato, ker je bilo po njegovih besedah vse, kar je v življenju počel, pošteno in korektno. »Vsi očitki iz interpelacije so brez osnove. Mislim, da imam pravico delati naprej,« je poudaril.

O Stepišniku molči

Omerzel ni želel posebej ocenjevati dela nekdanjega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanka Stepišnika, ki je zaradi podobnih očitkov odstopil s svojega položaja. Dokler so ministrice in ministri ekipa oz. del te vlade, je treba tisto, kar si imajo povedati, razčistiti za zaprtimi vrati, je prepričan Omerzel. Na vprašanje, ali pričakuje podporo Stepišnika, ki je zdaj poslanec PS, pa je odvrnil, da je to njegova osebna odločitev. Bi si pa Omerzel želel, da se vsakdo odloči na podlagi argumentov in dejstev.

Möderndorfer še skrivnosten

Vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer je po današnjem sestanku z ministrom pojasnil, da bodo razpravo o odgovorih ministra v poslanski skupini opravili naslednji teden. Prepričan je, da bodo sprejeli pravo odločitev, ki je potrebna za to, da bi koalicija delovala še naprej.

Na vprašanje, ali torej še ni povsem jasno, ali bodo ministra podprli ali ne, je odvrnil, da so se danes pogovarjali z ministrom, zdaj pa se morajo še poslanci med seboj.

Interpelacijo zoper Omerzela sta vložili poslanski skupini SDS in NSi, ki ministru med drugim očitata kršitev zakona o integriteti, ker ni prijavil svoje družbe Lastinski inženiring Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK). Prav tako del opozicije Omerzelu očita zavajanje javnosti v zvezi s sklepanjem novih poslov z družbo za avtoceste.

Deli s prijatelji