LETENJE

Minister Jakič s falconom odletel v Libanon

Objavljeno 26. junij 2013 10.28 | Posodobljeno 26. junij 2013 10.28 | Piše: STA, A. L.

Let je bil opravljen v okviru sklepnega dela šolanja pilotov, ki zahteva tudi let s potniki.

TRIPOLI, LJUBLJANA – Minister za obrambo Roman Jakič in načelnik generalštaba Slovenske vojske (SV) Dobran Božič se bosta danes mudila v Libanonu. Ob dnevu državnosti bosta obiskala pripadnike 13. kontingenta SV v operaciji Unifil. V Libanon bosta, kot je že minuli teden napovedal Jakič, letela s falconom.

Kot so sporočili z obrambnega ministrstva (Mors), je namen obiska izkazati podporo in pohvalo slovenskim pripadnikom Unifila za njihovo dozdajšnje uspešno izpolnjevanje nalog ter jim prenesti spodbudna sporočila in dobre želje za delo v prihodnje. Jakič in Božič se bosta sestala tudi s poveljnikom Unifila zahod v Šami in namestnikom poveljnika sil Unifil v Nakuri, s katerima bosta izmenjala stališča glede vpliva državljanske vojne v Siriji na delovanje Unifila ter na varnostno situacijo v Libanonu. Unifil je operacija ZN za vzdrževanje miru in varnosti na mejnem območju med Libanonom in Izraelom oziroma za nadzor premirja med Izraelom in šiitskim libanonskim gibanjem Hezbolah. Slovenskemu kontingentu s 14 pripadniki poveljuje podpolkovnik Andrej Jančevski.

Delegacija je v Libanon odletela z letalom falcon. Kot so sporočili z Morsa že pred poletom, bo ta opravljen v okviru sklepnega dela šolanja pilotov, ki zahteva tudi let s potniki. Falcon je sicer je od 1. januarja letos v upravljanju Morsa.

Deli s prijatelji