GRADBINCI V PREISKAVI

Mimović ostal brez BMW X6, z bivšim specialcem prespal v zaporu

Objavljeno 09. januar 2014 12.59 | Posodobljeno 09. januar 2014 13.00 | Piše: K. K., P. J.

Policija je potrdila, da sta dve osebi noč preživeli v pridržanju, danes pa naj bi ju privedli k preiskovalnemu sodniku.

Stanko Petrič, zadnji direktor podjetja CPL.

LJUBLJANA – Širokoustenja slamnatega kupca padlega ajdovskega Primorja Ranka Mimovića je konec. Policisti so po naših zanesljivih podatkih včeraj poskrbeli, da se Mimović po Ljubljani ni vozil s svojim prestižnim BMW X6, ampak je prespal v pridržanju, skupaj z bivšim vojaškim specialcem, kasneje predsednikom uprave Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) Stankom Petričem. »V tej zvezi sta dve osebi še pridržani in bosta danes popoldan s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Ljubljani,« je sicer uradno sporočil Drago Menegalija iz Generalne policijske uprave.

A telefonska številka Mimovića je tudi danes nedosegljiva in naši zanesljivi viri trdijo, da bosta pred preiskovalnega sodnika stopila Mimović in Petrič.

Pregledujejo zaseženo

Poleg Mimovića in Petriča so bili včeraj pridržani še nekdanji šef CPL Alojz Kramljak, Petričeva finančnica Klementina Ferko in Miha Kozamernik iz podjetja Sago. Slednjega naj bi po naših podatkih preiskovali v zvezi s spremembo namembnosti kamnoloma v Podutiki v zazidljivo zemljišče.

»Preiskovalci NPU tudi danes nadaljujejo operativne aktivnosti povezane z včerajšnjimi hišnimi preiskavami,« je še sporočil Menegalija.

Petrič je sicer tudi glasbenik, več o njegovi narodnozabavni karieri poglejte na povezavi.

V preiskavah so zasegli tri osebne avtomobile višjega cenovnega razreda, 73.000 evrov gotovine, različne nosilce elektronskih naprav (telefoni, računalniki, podatki s strežnikov) od 25 fizičnih in pravnih oseb ter večjo količino listinske dokumentacije. V včerajšnjih hišnih preiskavah je sodelovalo 95 preiskovalcev. »Danes pregledujejo zasežene predmete, zbirajo obvestila in opravljajo policijska zaslišanja z namenom utemeljevanja sumov storitve kaznivih dejanj goljufij.« 

Oškodovanje družbe

Spomnimo, da je Cestno podjetje Ljubljana (CPL) od junija lani v stečaju. Upniki CPL so v roku prijavili za 119,42 milijona evrov terjatev. Stečaj CPL so lani večkrat poskusili uvesti zastopniki neplačanih delavcev, a se je vodstvo družbe, ki je bila v večinskem lastništvu Mimovića, z različnimi pravnimi manevri in s praznimi obljubami stečaju dolgo uspešno ogibalo.

Prve ocene kažejo, da so bile družbe – neuradno CPL, KPL in TAČ – oškodovane za več milijonov evrov. Preiskava naj bi se navezovala na lastniški prevzem CPL, potekala pa je tudi v njenih hčerinskih družbah.

 

Deli s prijatelji