URADNO

Milan Zver za predsednika

Objavljeno 09. marec 2012 20.05 | Posodobljeno 09. marec 2012 20.14 | Piše: STA, T. Po.

Jeseni se bo za predsedniški stolček potegoval tudi kandidat stranke SDS.

Od leve proti desni: Milan Zver, Janez Janša in Jože Trontelj.

LJUBLJANA – Svet SDS je na današnji seji potrdil Milana Zvera za kandidata SDS na predsedniških volitvah, ki bodo letos jeseni. Zver je v izjavi za medije po seji izrazil prepričanje, da bo konkurenca v volilni tekmi huda, kar pa je po njegovi oceni dobro. »Le v takem položaju imajo namreč državljani dobro izbiro,« je dejal.

Odločitev, da bo stranka na volitve odšla s svojim kandidatom, je bila po oceni Zvera pričakovana, saj je SDS največja vladna stranka. To, da je strankin kandidat, si sicer šteje v veliko čast, danes pa je članom sveta tudi obljubil, da bo naredil vse, da po petih poskusih zmagajo na volitvah. Pri kandidaturi sicer pričakuje tudi podporo NSi.

Jože Pučnik ni prejel opravičila univerze

Zver je svojo poklicno politično pot začel leta 1992, ko se je zaposlil v vladi pri njenem podpredsedniku Jožetu Pučniku. V spomin na 80. obletnico rojstva slednjega pa je stranka danes pripravila strokovni simpozij. Stranka SDS se je strinjala, da ima Pučnik eno glavnih vlog v zgodbi slovenskega osamosvajanja, premier Janez Janša pa je Pučnika označil za intelektualca, ki se je ob vstopu v politiko zavedal, da je zgolj govorjenje premalo.

Premier se je ozrl tudi na aktualno politično dogajanje v zvezi s ponarejenim spričevalom. Kot je pojasnil, ljubljanska univerza Pučniku po končanem šolanju ni želela izdati diplome, za kar se mu tudi po smrti še ni opravičila. Medtem pa ista institucija že išče načine, kako bi dosegla neveljavnost diplome poslanca DeSUS Ivana Simčiča, opozarja premier.

Deli s prijatelji