IMENOVANJE

Milan Perovič novi prvi nadzornik HSE

Objavljeno 13. maj 2016 21.56 | Posodobljeno 14. maj 2016 13.15 | Piše: S. N.

Nadzorniki HSE so danes imenovali prvega med njimi.

Vetrne elektrarne na Salzstieglu v Avstriji, kmalu tudi na Peci?

LJUBLJANA – Milan Perovič je od nocoj prvi nadzornik HSE. Nadzorniki so danes imenovali tudi kadrovsko komisijo, ki bo pregledala prijave za novega predsednika uprave.

Perovič je tudi nadzornik Pošte Slovenije.

Dosedanji predsednik nadzornega sveta Miloš Pantoš ostaja v nadzornem svetu, a naj bi se specializiral za tehniko. Z mesta prvega nadzornika se je umaknil sam.

Nadzorni svet HSE je do 11. maja zbiral prijave na razpis za generalnega direktorja družbe. To zdaj vodi Blaž Košorok, ki mu štiriletni mandat poteče novembra. Košorok je na čelu družbe novembra 2012 nasledil Matjaža Janežiča.

Kot izhaja iz razpisa, ki so ga nadzorniki HSE objavili 14. aprila, morajo imeti kandidati poleg splošnih zakonskih pogojev zaključen najmanj univerzitetni študijski program oziroma magisterij (2. bolonjska stopnja) tehniške, ekonomske, pravne ali druge ustrezne smeri in vsaj 15 let delovnih izkušenj, od tega vsaj pet let na vodilnih oziroma vodstvenih delovnih mestih srednje velikega ali velikega podjetja.

Poleg tega morajo aktivno znati angleški in/ali nemški jezik, imeti morajo strokovne, organizacijske in druge sposobnosti za opravljanje najodgovornejših nalog, izkazovati pa morajo tudi neoporečnost (načelo fit & proper) ter osebno integriteto.

Kandidati morajo k prijavi podati tudi program razvoja družbe za celoten mandat. Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati z izkušnjami na vodilnih ali vodstvenih mestih.

Poslovodstvo HSE ima tri člane. Poleg Košoroka kot generalnega direktorja sta člana še finančni direktor Stojan Nikolić in tehnični direktor Gorazd Skubin.

Deli s prijatelji