ZAPOSLEN

Milan Cvikl vrača klic. Po 25 dneh

Objavljeno 03. april 2012 14.37 | Posodobljeno 03. april 2012 14.37 | Piše: D. P.

Mesečno zasluži več kot 21.000 evrov.

Milan Cvikl

LJUBLJANA – Nekdanji generalni sekretar vlade Milan Cvikl je očitno zelo zaposlen mož. Drugače si namreč ne znamo razlagati dejstva, da nam je vrnil klic 25 (petindvajset) dni po tem, ko smo se obrnili nanj.

Žal za klevete

Deveta marca letos smo hoteli dobiti njegov komentar na tožbo Boža Predaliča. Cvikla je tožil zaradi klevet, v katerih je trdil, da se je v času Predaliča množično kopiralo vladne arhive. Po njegovih ocenah naj bi bilo nastalo več kot 30.000 kopij dokumentov, magnetogramov in osebnih map. Kot je zatrdil Predalič, je Cvikl takrat zatrjeval še, da za nezakonitosti obstajajo dokazi. Nekdanja generalna sekretarja sta se pravdala za 23.148,55 evra. »Milanu Cviklu je žal za vse neprijetnosti, ki jih je imel tožnik v zvezi s temi postopki,« je pojasnil Predalič po poravnavi in koncu procesa s Cviklom.

Več kot 21 tisočakov

Ekssekretar vlade Milan Cvikl je uslužbenec evropskega računskega sodišča, mesečno pa z dodatki zasluži bruto več kot 21 tisočakov. 17.300 evrov znaša plača, upravičen pa je do povrnitve stroškov bivanja v višini 15 odstotkov od osnovne bruto plače, otroškega dodatka, pripada mu tudi povračilo stroškov za reprezentanco.

Deli s prijatelji