VEČ KOT 150 ODSTOTKOV

Migranti nelegalno derejo v Slovenijo! Število prehodov krepko poskočilo

Objavljeno 10. julij 2017 12.45 | Posodobljeno 10. julij 2017 12.45 | Piše: A. L.

Avstrijci napovedali nadzor, slovenska policija skriva, kakšne ukrepe ima pripravljene.

Ni jim uspelo nelegalno prečkati meje in vstopiti v Evropsko unijio. Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – »Policija ima pripravljene načrte varovanja državne meje z Italijo v primeru povečane ogroženosti zaradi ilegalnih migracij in se bo ustrezno odzvala v primeru preusmeritev nelegalnih migracij proti Sloveniji.« Tako pojasnjuje Drago Menegalija iz Generalne policijske uprave. Za kakšne ukrepe gre, odgovarja takole: »Operativnih načrtov vam ne moremo razkrivati, ker gre za varovane podatke in ker bi z razkritjem lahko škodili nadaljnjemu delovanju policije.«

Pred dnevi smo poročali, da je avstrijski obrambni minister Hans Peter Doskozil zaradi povečanega števila prihodov migrantov in beguncev tako rekoč napovedal nadzor na meji z Italijoimage. Če bo treba, pa imajo v pripravljenosti še 750 avstrijskih vojakov. Na Tirolsko so poslali že tudi težko vojaško opremo, oklepnike, s katerimi lahko zaprejo ceste v notranjost države.

image
Vir: Policija.si

V letošnjem maju je policija zabeležila največje število nelegalnih prehodov meje od začetka leta 2016. V Sloveniji je letos do 31. maja nelegalno čez mejo prešlo 618 ljudi. Število se je v primerjavi z istim obdobjem lani povečalo za kar 154,3 odstotka.

Iz policije so sporočili še, da Slovenija redno spremlja stanje nelegalnih migracij na zunanjih in notranjih mejah držav članic.

 

Deli s prijatelji