DRŽAVNI SEKRETAR

Metod Dragonja odhaja: Zavedam se, da sem storil napako

Objavljeno 27. junij 2016 11.58 | Posodobljeno 27. junij 2016 11.58 | Piše: STA, A. L.

Vse izjave so po njegovih besedah sledile cilju izboljšanja upravljanja državnega premoženja in temu, da se Luka Koper naprej uspešno in dinamično razvija, hkrati pa prispeva več državi.

Metod Dragonja naj bi bil kandidat za ministra za gospodarstvo.

LJUBLJANA – Državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja bo zaradi razgrevanja konflikta pri nameravani zamenjavi nadzornikov Luke Koper odstopil s položaja, poroča Radio Slovenija. Vprašanje pa je, ali bo to pomirilo civilno iniciativo in zaposlene, ki v torek zaradi napovedane zamenjave napovedujejo proteste, navaja radio.

Dragonja je bil zadnje dni tarča kritik, ker je na seji komisije za nadzor javnih financ navajal podatke o donosu na kapital iz obdobja med letoma 2011 in 2013. Takrat je bil povprečni donos na kapital 2,5 odstotka, do letošnjega prvega četrtletja pa se je zvišal na 15,4 odstotka.

Odgovornost za napačne izjave je pretekli teden najprej sprejel v kratki izjavi za TV Slovenija, v petek pa so s finančnega ministrstva poslali še njegovo izjavo za javnost. »Zavedam se, da sem storil napako z navajanjem neaktualnih podatkov na seji parlamentarne komisije za nadzor javnih financ. Vendar hkrati podarjam, da nisem imel namena manipulirati s podatki in zavajati javnosti,« je zapisal.

Vse izjave so po njegovih besedah sledile cilju izboljšanja upravljanja državnega premoženja in temu, da se Luka Koper naprej uspešno in dinamično razvija, hkrati pa prispeva več državi. Še vedno je prepričan, da bi morala Luka Koper svoj dividendni donos podvojiti.

Zaradi suma vplivanja na nadzornike Luke Koper se je pod udarom znašel tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, zoper katerega so v ZL pripravili interpelacijo.

Deli s prijatelji