NAPOVED

Meteorolog: Sneži lahko tudi aprila

Objavljeno 20. februar 2014 11.29 | Posodobljeno 20. februar 2014 11.29 | Piše: P. J.

Zima še ni rekla zadnje. V prihodnjih dneh pa bo največ preglavic povzročal dež.

Sneg v Ljubljani.

LJUBLJANA – »Sneži še vedno lahko, tudi aprila. Verjetno še ni čisto konec z zimo,« je dejal dežurni meteorolog Janez Markošek.

Burja in dež

Zjutraj naj bi se meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 800 m. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Padavine bodo dopoldne ponehale, popoldne se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem do 14 stopinj, napovedujejo meteorologi.

Ni pretoplo

V petek bo pretežno oblačno, na zahodu in jugu države bo popoldne spet začelo deževati. V soboto bodo padavine oslabele in ponehale, na Primorskem bo še kar vztrajala burja. Kot je dejal dežurni meteorolog Janez Markošek bo vikend razdeljen na dva dela. V nedeljo bo po oblačni soboti posijalo sonce. »Temperature bodo normalne. Ne bo neke hude toplote, okoli 10 stopinj bo čez dan, kar je za ta letni čas nekaj povsem normalnega.«

Poplave bodo še grozile

Prihodnji teden bo spet deževalo, padavine naj bi zajele Slovenijo od srede naprej. Opozorilo, ki ga je agencija za okolje izdala zaradi poplavljanja, bo po besedah Markoška aktualno še nekaj tednov.

image
 

Deli s prijatelji