ODSTOP

Mestni svet Maribora na prvi seji po dveh mesecih

Objavljeno 07. januar 2013 08.09 | Posodobljeno 07. januar 2013 08.11 | Piše: P. J., STA

Na 5. mariborski vstaji bodo protestniki pod geslom »Pometimo jih vun!« ponovno zahtevali odstop mestnih svetnikov.

Na sodišče

MARIBOR – Mariborski mestni svet se bo danes sestal na prvi redni seji po dveh mesecih in pol ter se uradno seznanil z odstopom župana Franca Kanglerja. Začetek seje je napovedan ob 12. uri, ob 16.30 pa je pred občinsko stavbo napovedan nov protest. Na 5. mariborski vstaji bodo ponovno zahtevali, da poleg župana odstopijo še mestni svetniki.

Kanglerja so s položaja odnesli ulični protesti, ki so jih anonimni organizatorji sklicevali prek facebooka. Ti kljub županovemu odstopu 31. decembra napovedujejo nove proteste, saj mora po njihovem prepričanju odstopiti še mestni svet, ki je v zdajšnji sestavi soodgovoren za sporno početje v času Kanglerjevega mandata. Podobnega prepričanja so tudi v opozicijski stranki SD.

Večina mestnih svetnikov odstop zavrača s pojasnilom, da je treba sprejeti občinski proračun za leto 2013, toda s tem se na tokratni seji mestnega sveta še ne bodo ukvarjali. Bodo pa med drugim odločali o porabi sredstev proračunske rezerve za odpravljanje posledic novembrskih poplav, ureditvi avtobusnega prometa, letnem programu športa in več prostorskih odlokih.

Pričakovati je, da bodo kljub obsežnemu dnevnemu redu sejo končali še pred napovedanim začetkom novega protesta pred občinsko stavbo. Na 5. mariborski vstaji bodo protestniki pod geslom »Pometimo jih vun!« ponovno zahtevali odstop mestnih svetnikov. Doslej je odstopilo sedem od skupno 45 svetnikov, za takojšnjo razpustitev tega organa pa bi bili potrebni odstopi najmanj 23 svetnikov.

 

Deli s prijatelji