PRODAJA TELEKOMA

Mesec: Pokazalo se bo, koliko je Cerar mož beseda

Objavljeno 05. junij 2015 18.47 | Posodobljeno 05. junij 2015 18.47 | Piše: STA, Mo. S.

Luka Mesec (ZL) ocenjuje, da bi moral biti Telekom po vseh kriterijih predloga strategije upravljanja državnih naložb klasificiran kot strateško podjetje.

Luka Mesec, Združena levica.

LJUBLJANA – Vodja poslancev ZL Luka Mesec odločitev nadzornikov Slovenskega državnega holdinga (SDH), naj o prodaji Telekoma dokončno odloči vlada, ocenjuje kot edino pravilno. Pred vlado je po njegovem mnenju test, ali se bo držala obljub, da strateških podjetij ne bo prodajala. »Pri tej odločitvi se bo pokazalo, koliko je Miro Cerar mož beseda,« pravi Mesec.

Mesec je v izjavi novinarjem v DZ poudaril, da je stranka SMC pred volitvami in po njih obljubljala, da strateških podjetij ne bo prodajala. »Ko smo prišli do konkretne odločitve o Telekomu Slovenije, so poskušali ohraniti obraz s tem, da so rekli, da je to odločitev prejšnje vlade. Nadalje še, da je usoda Telekoma v rokah Slovenskega državnega holdinga,« je dejal Mesec. Zdaj je odločitev po njegovih besedah v rokah vlade, pred njo pa »konkreten test, ali se bo svojih predvolilnih obljub držala ali jih bo prelomila«. Mesec ocenjuje, da bi moral biti Telekom po vseh kriterijih predloga strategije upravljanja državnih naložb klasificiran kot strateško podjetje.

Predsednik uprave SDH Matej Pirc je sicer nedavno dejal, da termin strateškosti ni povsem definiran. A Mesec pravi, da Pirc »čudno razume pojem strateškosti«. Po njegovem mnenju je dejstvo, da je Telekom kot največje slovensko telekomunikacijsko podjetje podobno kot telekom v drugih državah strateškega pomena. »Če so pripravljeni držati predvolilne obljube, bi morali prodajo Telekoma zavrniti,« je o potezah vlade prepričan Mesec.

Deli s prijatelji